Banjaluka: Za vikend uhapšeno 15 lica zbog krivičnih djela i prekršaja

Srna
Banjaluka: Za vikend uhapšeno 15 lica zbog krivičnih djela i prekršaja

BANjALUKA - Banjalučka policija je tokom vikenda u racijama u tri ugostiteljska objekta uhapsila 15 lica zbog počinjenih krivičnih djela i prekršaja.

Iz Policijske uprave Banjaluka saopšteno je da su prilikom jedne racije uhapšena tri lica zbog posjedovanja droge.

Uhapšeno je lice čiji su inicijali A.P. iz Banjaluke kod kojeg je pronađeno i oduzeto 0,40 kokaina, M.Š. iz Gradiške kod koga je pronađeno i oduzeto 0,80 grama kokaina i jedna tableta ekstazija, te I.J. iz Banjaluke kod koga su pronađena i oduzeta 0,83 grama marihuane.

Licima čiji su inicijali D.D. iz Novog Grada, te A.Ž, Z.A, D.T. i A.A. iz Banjaluke uručen je prekršajni nalog zbog ometanja državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija, navedeno je u saopštenju.

Alkotestiranjem je utvrđeno da lice čiji su inicijali D.D. ima 2,22 promila alkohola u krvi, A.Ž. 2,07 promila, Z.A. 1,25 promila, D.T. 1,31 promil, dok je lice A.A. odbilo da se podvrgne testiranju.

U saopštenju se ističe i da je u jednom ugostiteljskom objektu policija zatekla 11 maloljetnih lica koja su konzumirala alkohol, što je potvrđeno alkotestiranjem.

Vlasniku i konobaru ovog ugostiteljskog objekta uručeni su prekršajni nalozi zbog točenja alkohola maloljetnicima, a o svemu je obaviješten i Centar za socijalni rad Banjaluka, čiji radnici su izašli na lice mjesta i preduzeli mjere iz svoje nadležnosti.

Uručena su još tri prekršajna naloga radnicima ugostiteljskih objekata zbog počinjenog prekršaja posluživanje alkoholom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana