Banjaluka: Stari policijski znanac pao zbog krađa nakita i satova

N.T.
Banjaluka: Stari policijski znanac pao zbog krađa nakita i satova

BANjALUKA – Gabrijel Mitović iz Banjaluke uhapšen je zbog sumnje da je počinio više krađa, saznaje "Glas Srpske".

Prema našim informacijama on je tokom marta i aprila provalio u više banjalučkih stanova te je krao raznu robu i vrijedne stvari. 

- Uglavnom je krao nakit, satove, a među ukradenim stvarima je i narukvica svarovski, prsten kartier, skupocjeni sat. Samo u jednom slučaju šteta je oko 7.000 KM, a procjenjuje se da je vrijednost ukupne ukradene robe veća od 15.000 KM - rekao je naš izvor.‚

Iz Policijske uprave Banjaluka, navodeći inicijale, saopštili su da Mitovića terete da je počinio četiri teške krađe.

- Lice G.M. sumnjičimo da je krivična djela počinilo na području Banjaluke od  06. marta  do  09 aprila ove godine. On je upotrebom fizičke snage i podesnog alata otvarao vrata i prozore balkona, a potom ulazio u unutrašnjost stanova, gdje je pronalazio i otuđivao novac, nakit, ručne satove. Materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosi oko 15.500 KM- navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su tokom pretresa  stana koje koristi osumnjičeni pronađeni i oduzeti predmeti koji potiču iz navedenih krivičnih djela.

 

Mitović je od ranije poznat po krivičnim djelima, a hapšen je početkom januara zbog krađa nakita i skupocjenih satova ukupne vrijednosti od oko 38.000 KM. 

Privođen je krajem prošle godine u akciji „Balkon" zbog sumnje da je a provalio u tri stana iz kojih je ukrao novac, nakit, dukate i druge dragocjenosti vrijedne oko 27.000 maraka. 

Kasnije je prijavljen da je počinio još sedam krađa kojima je pričinio štetu od 19.200 KM.  

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana