Banjaluka: Pijan vozio neregistrovano auto

Srna
Banjaluka: Pijan vozio neregistrovano auto

BANjALUKA - Policija je uhapsila lice čiji su inicijali M.K. iz mjesta Vilusi, kod Gradiške, jer je pod djestvom 2,60 promila alkohola u organizmu upravljalo neregistrovanim vozilom "proton". Ovo lice je višestruki povratnik u izvršenju prekršaja i ima veći iznos neplaćenih novčanih kazni, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Službenici Policijske stanice Nova Topola juče su oko 12.00 časova u mjestu Vilusi na magistralnom putu Gradiška-Banjaluka kontrolisali vozilo kojim je upravljalo lice M.K, protiv kojeg će Osnovnom sudu Gradiška biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH.

Policija je privremeno oduzela vozilo "proton".

Službenici Policijske uprave Gradiška su u proteklom periodu oduzeli 24 vozila od lica koja su višestruki povratnici zbog izvršenja prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH i koji imaju veće iznose neplaćenih novčanih kazni.

Iz ove uprave najavljuju da će i u narednom periodu nastaviti sa sprovođenjem aktivnosti u vezi sa kontrolom učesnika u saobraćaju, te pozivaju učesnike u saobraćaju da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobaćaja na putevima u BiH da bi vlastitu i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana