Banjalučki policajci dobili otkaz zbog razbojništva nad migrantima

N.T.
Foto: Ilustracija

BANjALUKA – Policajci Miloša Bajić, Bojan Stanković, Đorđe Straživuk i Dejan Stanišić koji su uhapšeni u novembru 2022. godine zbog sumnje da su izvršili razbojništvo nad četvoricom migranata, dobili su otkaz u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Kako je saopšteno iz MUP-a RS, navodeći inicijale, disciplinska komisija je pomenutima izrekla disciplinsku mjeru prestanak radnog odnosa zbog teže povrede radne dužnosti 

- Navedenim policijskim službenicima je M.B., B.S., Đ.S. i D.S.. izrečena disciplinska mjera prekid radnog odnosa zbog teže povrede radne dužnosti iz člana 117. stav 1. tačka 2. Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima „Neizvršavanje, nesavjesno ili neblagovremeno izvršavanje poslova i zadataka i ponašanje u službi i izan službe koje narušava ugled Ministarstva iz člana 117. stav 1. tačka 6. Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima-saopštio je MUP RS.

Protiv pomenutih policajac vođena je istraga zbor razbojništva, a banjalučko Okružno javno tužilaštvo nedavno je obustavilo istragu navodeći kako nema dokaza da su izvršili krivično djelo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana