Banjalučka policija pronašla laboratoriju za uzgoj marihuane

N.T.
Banjalučka policija pronašla laboratoriju za uzgoj marihuane

 BANjALUKA - Policija je u okviru akcije "Plantaža 2023" uhapsila S.Š. iz Banjaluke i pronašla laboratoriju za uzgoj marihuane, te oružje i drogu.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Banjaluka akcija je usmjerena na sprečavanje zloupotrebe opojnih droga, a lice S.Š. je uhapšeno zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

- U okviru ovih aktivnosti izvršen je pretres na jednoj lokaciji u Banjaluci i pronađena je i oduzeta kompletna laboratorija za vještački uzgoj droge, stabljike indijske konoplje, zelena biljna materija koja svojim izgledom asocira na drogu marihuanu.

Pronađena je i određena količina vatrenog oružja, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela - navodi se u saopštenju PU Banjaluka.

Dodaje se da su sve mjere i radnje preduzete pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a po naredbama Osnovnog suda u Banjaluci. Istakli su da će više informacija vezi navedenih aktivnosti viti saopšteno danas. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana