Banjalučaninu 20 mjeseci zatvora za gram kokaina!

NEBOJŠA TOMAŠEVIĆ
Banjalučaninu 20 mjeseci zatvora za gram kokaina!

BANjALUKA – Nemanja Ajdarić (28) iz Banjaluke osuđen je u banjalučkom Okružnom sudu na jedinstvenu kaznu od godinu i osam mjeseci zatvora zbog prodaje kokaina i davanja drugima da konzumiraju tu drogu.

On je dobio  deset mjeseci zatvora  za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, odnosno prodaju gram kokaina  te još  godinu za krivično djelo omogućavanje uživanja droga jer je drugima dao pomenutu drogu da konzumiraju. Sud mu je zatim izrekao jedinstvenu kaznu od 20 mjeseci zatvora.

Presudu je izreklo vijeće kojim predsjedavala sudija Zorica Baroš koja je pojasnila da su optuženom izrečene kazne ispod zakonskog minimuma.

- Sud je iz dokaza utvrdio  da je optuženi počinio  krivična djela za koja se tereti, odnosno da je prodao gram kokaina Miodragu Tolimiru  te da je u dva navrat davao drogu na uživanje Nemanji Radišiću i Davidu Malbašiću sa kojima ju je zajedno konzumiao. Prilikom odmjeravanja kazne sud je u vidu imao sve okolnosti, a  kao olakšavajuće je uzeto njegov neosuđivanost -  rekla je sudja Baroš.

Ajdarić je presudom obavezan da plati troškove krivičnog  postupka od 550 KM i troškove sudskog paušala od 150 KM.

Objavi presude prisustvovala je tužilac Sanja Guzina, dok optuženi i njegov advokat nisu bili prisutni.

Prema pesudi  Ajdarić je osuđen jer  je 14. avgusta prošle godine neovlašteno prodao  gram kokaina Miodragu Tolimiru za 150 KM. 

Dalje se navodi da je dan kasnije 15. avgusta oko 1.30 časova u ugostiteljskom objektu "Đera" ranije “K4” Nemanji Radišiću i Davidu Malbašiću dao da uživaju kokain. Navodi se da ih je u dva navrata pozvao u toalet, gdje je na  mermernoj ploči iznad vodokotlića razvukao linije kokaina, kojom prilikom su svi  zajedno konzumirali tu drogu. 

Tokom sudskog postupka svjedok  tužilaštva Miodrag Tolimir u sudu ispričao  da je od optuženog uzeo gram kokaina, zašto mu je dao 150 KM kao nagradu, ali da mu on nije tražio novac. On je ispričao da se to desilo 13 ili 14. avgusta lani te ga pitao imao li kokaina da mu donese, a on mu je rekao da će mu javiti. Pojasnio je da je Ajdarić kasnije došao "mercedesom" i da je on ušao u auto i pitao ga da li je donio ono što je tražio.

-  Rekao je jesam, eto ti na sicu, ne trebaš mi plaćati. Ipak sam mu kao nagradu dao 50 KM i poslije još 100 KM u klubu "K4"  u kojem smo se vidjeli - rekao je Tolimir.

Svjedok je pojasnio da kupljenu drogu uživao u svom vozilu ispred pomenutog kluba i  da je tako iz lokala izlazio dva ili tri puta da konzumira drogu. Rekao je da ga je kasnije zatekao policijski inspektor kako "ušmrkuje drogu" i da je kod njega našao paketić 0.33 grama kokaina koji mu je dao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana