Banjalučaninu predložen pritvor zbog krađa nakita i satova

J. Sa.
Banjalučaninu predložen pritvor zbog krađa nakita i satova

BANjALUKA – Okružno tužilaštvo Banjaluka predložilo je Osnovnom sudu u ovom gradu određivanje pritvora za Gabrijela Mitovića (42) iz Banjaluke zbog krivičnog djela teška krađa.

U saopštenju OJT navedeno je da je osumnjičeni Mitović od 06. marta do dana 09. aprila u Banjaluci, u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi upotrebom alata i fizičke snage ulazio u stanove oštećenih I.P. D.Č. J.K. i Z.R.

- Tom prilikom je prisvojio nakit, novac, satove i druge predmete. Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog bojazni da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo. O prijedlogu će odlučiti sudija za prethodni postupak Osnovnog suda – saopšteno je iz tužilaštva.

Mitović je u samo jednom svom „pohodu" na stanove, vlasnicima nanio štetu od oko 7.000 KM, a procjenjuje se da je vrijednost ukupne ukradene robe veća od 15.000 KM.

Iz Policijske uprave Banjaluka, navodeći inicijale, ranije su saopštili da Mitovića terete da je počinio četiri teške krađe.

Dodaje se da su tokom pretresa  stana koje koristi osumnjičeni pronađeni i oduzeti predmeti koji potiču iz navedenih krivičnih djela.

Mitović je od ranije poznat po krivičnim djelima, a hapšen je početkom januara zbog krađa nakita i skupocjenih satova ukupne vrijednosti od oko 38.000 KM. 

Privođen je i krajem prošle godine u akciji „Balkon" zbog sumnje da je provalio u tri stana iz kojih je ukrao novac, nakit, dukate i druge dragocjenosti vrijedne oko 27.000 maraka. 

Kasnije je prijavljen da je počinio još sedam krađa kojima je pričinio štetu od 19.200 KM. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana