Banjalučanin „ukrao“ tuđi profil na društvenoj mreži pa tražio novac

Nebojša Tomašević
Banjalučanin „ukrao“ tuđi profil na društvenoj mreži pa tražio novac

BANjALUKA – Policija je uhapsila A.O. (33) iz Banjaluke zbog sumnje da je neovlašćeno pristupio profilu jedne osobe na društvenoj mreži te se lažno predstavljao i od drugih osoba tražio novac.

Sumnjiče ga i za prevare na području Čajnica i Gračanice.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Banjaluka, A.O. uhapšen juče nakon opsežne istrage, a da preuzimanje profila i prevara policiji su prijavljeni 4. aprila.

- Oštećeno lice prijavilo je da je nepoznato novlašćeno pristupilo njegovom profilu na društvenoj mreži, te preuzelo kontrolu nad profilom, a potom se sa ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi lažno predstavljalo i druga lica dovelo u zabludu tražeći uplatu novca preko onlajn sistema za kupovinu - rekli su u policiji.

Istakli su da je nakon hapšenja na osnovu sudske naredbe uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog  tužilaštva Banjaluka, pretresen stan i druge prostorije u Banjaluci koje koristi O.A

- Tom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela. Nad licem O.A. će biti izvršena kriminalistička obrada i zbog postojanja osnova sumnje da je na području koje operativno pokriva Policija Brčko distrikta BiH i Policijske stanice Čajniče i Gračanica počinilo krivično djelo prevara - stoji u saopštenju.

O.A. banjalučka policija tereti za neovlašten pristup zaštićenom kompjuteru, kompjuterskoj mreži, telekomunikacionoj mreži i elektronskoj obradi podatka i prevara.

Istakli su da će protiv njega biti podnesen izvještaj Okružnom tužilaštvu u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana