Banjalučanin uhapšen zbog tri krađe

N.T.
Foto: Ilustracija

BANjALUKA -  Ranko Cvišić (38), od ranije poznat po krivičnim djelima, uhapšen je zbog sumnje da je počinio tri krađe u kojima je ukrao oko 2.000 KM, potvrđeno je „Glasu Srpske“

Njega je policija pronašla i uhapsila 14. decembra ubrzo nakon što je provalio u jednu roštiljnicu u naselju Obilićevo, a efikasnom  istragom otkriveno je da se može povezati sa još dvije drske krađe.

Iz Policijske uprave Banjaluka, navodeći inicijale, saopšteno je da ga terete za tešku krađu i dvije drske krađe.

- Policiji je 14. decembra prijavljeno da je nepoznata osoba provalila u roštiljnicu u Banjaluci i ukrala oko 1.500 KM. Preduzimanjem operativnih mjera i radnji policijski službenici su došli do saznanja da se u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela može povezati R.C. pa je i uhapšen. Istragom je utvrđeno da se to lice dovodi i u vezu sa drskom krađom koja je počinjena  na štetu  jedne sportske kladionice koja je počinjena 10. novembra –rekli su u PU Banjaluka.

Dodali su da R.C. sumnjiče i da je  3. decembra kroz prozor provalio u studio apartman u Banjluci te iz jedne sobe ukrao novčanik sa ličnim dokumentima i novcem u iznosu od 100 KM.

- Tokom kriminalističke obrade kod lica R.C. pronađeni su i uz potvrdu oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio policijskim službenicima da se nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima- rekli su u policiji.

Cvišić je kako saznajemo iz sportske kladionice 10. novembra od radncie  oteo  550 KM. On je u kladionicu upao u večernjim časovima i galameći od radncie oteo novac i pobjegao.

Cvišić je od ranije poznat po krivičnim djelima, a 2012. godine osuđen je u banjalučkom Okružnom sudu na dvije godine zatvora zbog pokušaja ubistva Zdravka Kalabića. Godinu ranije hapšen je zbog sumnje da je provalio u osam firmi i domaćinstava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana