Banjalučanin uhapšen zbog prijetnji preko Fejsbuka

GS
Foto: Ilustracija

MRKONjIĆ GRAD - Pripadnici Policijske uprave Mrkonjić Grad uhapsili su danas M.D. iz Banjaluke zbog sumnje da je putem lažnih profila društvene mreže Fejsbuk prijetio jednoj osobi iz Mrkonjić Grada.

Oštećeni je prijavio policiji 23. februara da mu nepoznata osoba, u periodu od februara 2021. godine, pa do prijave, putem društvene mreže Fejsbuk sa više lažnih profila na njegov nalog upućivao poruke prijetećeg sadržaja.

"Policijski službenici Policijske uprave Mrkonjić Grad na osnovu operativnog rada na terenu i prikupljenih informacija došli su do saznanja da je osumnjičeni za navedeno krivično djelo M.D. iz Banjaluke, te su na osnovu naredbe Osnovnog suda Mrkonjić Grad, a uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, u ulici Karađorđevića, izvršili pretres kuće koju koristi osumnjičeni" rekla je portparol PU Mrkonjić Grad Božana Vulin.

Tokom pretresa pronađena su i privremeno oduzeta tri računara, dva mobilna telefona i jedan modem. Oduzeti predmeti će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka obaviješten je o svim okolnostima i prikupljenim činjenicama i koji je naložio da se osumnjičeni nakon završene kriminalističke obrade pusti na slobodu, a da se po kompletiranju predmeta u redovnoj proceduri dostavi izvještaj za krivično djelo „Ugrožavanje sigurnosti".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana