Banjalučanin uhapšen zbog prevare s nostrifikacijom diploma

Nebojša Tomašević
Banjalučanin uhapšen zbog prevare s nostrifikacijom diploma

BANjALUKA – Policija je uhapsila i ispitala S.N. iz Banjaluke zbog sumnje da je prevario dvije osobe kojima je sačinio i ovjerio lažnu nostrifikaciju diploma za rad u inostranstvu.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Banjaluka, pomenutom se na teret stavlja da je počinio krivična djela falsifikovanje isprave i prevara.

- S.N. sumnjičimo da je navedena krivična djela izvršio na način da je od avgusta 2022. godine do juna 2023. godine u Banjaluci u namjeri da za sebe pribavi protivpravnu imovinsku korist lažnim prikazivanjem činjenica da je zaposlen u agenciji koja se bavi posredovanjem pri zapošljavanju u Austriji i Njemačkoj, doveo u zabludu dva oštećena lica iz Banjaluke, te sačinio i falsifikovanim pečatom ovjerio lažne isprave koje su oštećena lica potpisala, te mu za navodnu nostrifikaciju diploma dala novac u ukupnom iznosu od 530 KM – navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su tokom kriminalističke obrade od  S.N. uz potvrdu oduzeta dva pečata u plastičnim kutijama.

- Obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv lica S.N. biće podnesen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima. Policijska uprava Banjaluka upućuje apel građanima da sve slučajeve naprijed opisanih prevara prijave pozivom na 122 ili lično u nadležnu policijsku stanicu – stoji u saopštenju PU Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana