Banjalučanin uhapšen zbog napada na radnike Centra za socijalni rad: Prijetio ubistvom ako mu oduzmu dijete

N.T.
Banjalučanin uhapšen zbog napada na radnike Centra za socijalni rad: Prijetio ubistvom ako mu oduzmu dijete

BANjALUKA - Policija je uhapsila M. I. iz Banjaluke zbog sumnje da je prijetio radnicima banjalučkog Centra za socijalni rad I.M. i B.Ć. kojima je rekao da će ih pobiti, potvrđeno je "Glasu Srpske".

 

Iz Policijske uprave Banjaluka, saopštili su da se sve desilo 29. septembra.

- Policiji su  radnici Centra za socijalni rad Banjaluka I.M. i B.Ć. prijavili da im je M. I. u prostorijama Centra uputio više prijetnji po život i tijelo te izazvao odjećaj ugroženosti. M.I. je uhapšen i ispitan - saopštila je PU Banjaluka.

Dodali su da je o svemu obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji se izjasnio da se u konkretnom slučaju radi o krivičnom djelu ugrožavanje sigurnosti

- Tužilac je naložio da se nakon kompletiranja predmeta protiv osumnjičenog dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu u redovnoj proceduri-saopštila je policija ne navodeći detalje.

Direktorica Centra za socijalni rad Irena Joldžić rekla je da se sve desilo nakon što je Centru prijavljeno se u jednoj porodici zanemaruje i zlostavlja dijete.

- Naši radnici su pozvali baku koja je bila staratelj djeteta, ali je u Centar došla druga osoba koja je bila agresivna i prijetila. Rekao je da će da ubije našu radnicu ako mu izuzmu dijete. To su bile prijetnje u smislu "kunem vam se ako mi uzmete dijete pobiću vas".  Naši radnici su se jako uplašili - kazala je direktorica Centra za socijalni rad Irena Joldžić.

Istakla je da je slučaj prijavila policiji i da ne može da dopusti da se prijeti radnicima koji samo rade svoj posao i pomažu drugima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana