Banjalučanin uhapšen zbog krađa alata vrijednog 8.570 KM

GS
Banjalučanin uhapšen zbog krađa alata vrijednog 8.570 KM

BANjALUKA – Policija je uhapsila V.M. iz Banjaluke zbog sumnje da je u nekoliko navrata na gradilištima u Banjaluci ukrao alat i kablove ukpune vrijednosti od oko 8570 KM.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Banjaluka pomenuti je uhapšen zbog sumnje da je počinio tešku krađu i dvije krađe.

- Navedeno lice se sumnjiči da je tešku krađu počinilo 1. septembra ove godine na način da je nasilno otvorilo drveni sanduk na jednom gradilištu u Banjaluci.

Tom prilikom je pronašlo i otuđilo veću količinu građeviskog alata, bušilica, brusilica, motornu pilu, razne kablove, čime je firmi iz Banjaluke pričinilo materijalnu štetu od oko 7.500 KM-stoji u saopštenju policije.

Dodaje se da je osumnjičeni V. M. 13. novembra lani i 19. septembra ove godine sa gradilišta u Banjaluci ukrao kablove ukupne vrijednosti od oko 1 069 KM.

Kako navode V.M. je uhapšen 22. septembra i tokom kriminalističke obrade od njega su oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navednih krivičnih djela.

- Kod njega su pronađeni i oduzeti bušilica sa čekićem marke „bosch“, brusilica marke „daewoo“, produžni kablovi i ključevi za šarafe. O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv navedenog lica slijedi dostavljanje izvještaja o počinjenim krivičnim djelima Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka-piše u policijskom saopštenju. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana