Banjalučanin pritvoren zbog napada i iznude: Tražio 3.000 KM od advokata, pa ga pretukao

N. T.
Banjalučanin pritvoren zbog napada i iznude: Tražio 3.000 KM od advokata, pa ga pretukao

DERVENTA - Igor Latinović (44) iz Banjaluke osumnjičen je da je pretukao advokata Dejana Bijelića iz Dervente i od njega pokušao da iznudi 3.000 KM koje je izgubio u sporu protiv Bijelićevog klijenta.

Sve se desilo 5. marta blizu Policijske stanice Derventa, a Latinoviću je nakon napada u Okružnom sudu u Doboju određen pritvor.

- Latinović je došao u kancelariju kod Bijelića te mu prijetio i tražio da mu vrati novac koji je izgubio u sporu protiv njegovog klijenta. Advokat mu je rekao da s tim nema ništa i kada je vidio da je đavo odnio šalu, pokušao ga je smiriti, te mu predložio da odu do bankomata da podigne  novac - kazao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da je advokat, kada je prolazio pored Policijske stanice Derventa, rekao Latinoviću da će ga prijaviti i krenuo u zgradu policije.

- On ga je tada napao i brutalno tukao nogama i rukama. Tad je naišao policajac, koji je zaustavio nasilnika i spasio advokata - kaza je izvor blizak istrazi.

Iz Policijske uprave (PU) Doboj saopštili su da Latinovića terete za iznudu i nasilničko ponašanje.

- Postoji osnov sumnje da je I. L. 5. marta došao do advokatske kancelarije u Derventi i prijetio advokatu, a potom od njega tražio novac. Zbog straha i ugroženosti za život advokat je pristao, te na putu do bankomata, prolazeći pored Policijske stanice Derventa, krenuo je da uđe u stanicu da zatraži pomoć. Tada ga je I. L. više puta udario, a dalji napad je spriječio policijski službenik - rekli su u PU Doboj.

Bijelić se nije javljao na telefonske pozive “Glasa Srpske”. Advokatska komora Republike Srpske osudila je napad i pozvala nadležne da utvrde sve okolnosti ovog slučaja, te kazne počinioca. Latinović je poznat po krivičnim djelima, nasilničkom ponašanju, a 2019. je sumnjičen za krađu 10.000 KM iz stana u Derventi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana