Banjalučanin optužen za pljačke kladionica i marketa

ATV
Foto: ATV

BANjALUKA - Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci podiglo je optužnicu protiv Borislava Docića (34) kojom se tereti za dva razbojništva i pokušaj razbojništva nad radnicima sportske kladionice i marketa.

Pljačke su se dogodile u periodu od januara do aprila ove godine, a u optužnici se navodi da je u sva tri slučaja Docić bio naoružan nožem, te maskiran kapuljačom preko glave, dok je lice prekrivao maramom.

Prva pljačka izvršena je 22. januara u prodavnici mješovite robe u ulici Ivana Gorana Kovačića u Banjaluci, gdje je prijeteći nožem od vlasnice ukrao 250 maraka.

Na isti način 26. aprila je pokušao da opljačka sportsku kladionicu u ulici Kralja Petra II. U trenutku zatvaranja kladionice radnika O.Č. je uhvatio za rever jakne i ugurao u lokal, sve do pulta. Prijeteći nožem radniku je vikao: ”Daj pare”. Zbog straha za svoj život radnik je otvorio ormarić u kojem se nalazio sef objašnjavajući mu da sef ne može otvoriti, pa je razbojnik bez plijena pobjegao iz kladionice.

U optužnici se navodi da je dva dana kasnije 28. aprila Docić ponovo napao radnicu kladionice T.G. Prijeteći nožem djevojku je naterao da mu preda malu kartonsku kutiju u kojoj se nalazilo 409 maraka pazara.

Docić je uhapšen dva dana nakon pljačke i tada mu je određena mjera pritvora, čije produženje je tužilaštvo zatražilo uz optužnicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana