Banjalučani prijavljeni Tužilaštvu zbog prevara sa nekretninama

Nevena Reljić
Banjalučani prijavljeni Tužilaštvu zbog prevara sa nekretninama

BANjALUKA - Duško Jović i Aleksandra Lapčević iz Banjaluke prijavljeni su Okružnom tužilaštvu Banjaluka zbog sumnje da su prevarili više osoba tako što su falsifikujući dokumentaciju prisvajali tuđe stanove i zemljište, a potom ih preprodavali.

Osumnjičeni su da su prevare činili u toku prošle godine i na teret im se, kako je saopšteno iz MUP-a Srpske stavlja više krivičnih djela.

- Oni su osumnjičeni da su od januara do jula prošle godine, prema prethodnom dogovoru, u namjeri da u Banjaluci na nezakonit način dođu u posjed nekretnina i građevinskog zemljišta, koje su u vlasništvu drugih osoba, u jednom slučaju stavili, a u drugom slučaju pokušali staviti, u pravni promet falsifikovane lične isprave kao i falsifikovane punomoći notara u Republici Srbiji i Hrvatskoj. Potom bi nekretnine i građevinsko zemljište do kojih su dolazili na taj način, dalje prodavali ili namjeravali da prodaju trećim licima, čime su sebi pribavili imovinsku korist - pojasnila je portparolka MUP-a RS Mirna Miljanović.

Prema saopštenju policije osumnjičeni dvojac terete za šest krivičnih djela prevara, dva falsifikovanja isprava, oštećenje i oduzimanje tuđe stvari, navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja i pokušaj u vezi sa prevarom u sticaju sa i navođenjem na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Policija pod nadzorom Okružnog tužilaštva Banjaluka nastavlja rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju drugih krivičnih djela počinjenih na sličan način od strane navedenih, ali i drugih osoba.       

Kako nezvanično saznajemo, Jović se ranije zvao Dušan Vukajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana