Bačena bomba na kafić u Trnu

Jasmina Salopek
Foto: Dražan Pozderović

LAKTAŠI – Policija traga za osobom koja je bacila eksplozivnu napravu i tom prilikom oštetila kafić „Oskar“ i kuću u Trnu kod Laktaša, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Iz Policijske uprave Banjaluka saopštili su da je policiji jutros oko tri časa prijavljeno da je došlo do oštećenja na kući i ugostiteljskom objektu u ulici Cara Dušana u Trnu, a za koje se sumnja da su nastala od eksplozije.

- U toku je uviđaj, a o svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka – saopšteno je  iz policije.

Izvor blizak istrazi rekao je da je poslije prijave oštećenja na kafani, uslijedila nova prijava da je na drugom objektu istog vlasnika bačena eksplozivna naprava.

 - Oštećena kuća se nalazi u istoj ulici kao i kafić, ali su smješteni na dvije različite lokacije. S obzirom na to da je uviđaj u toku, nemamo više detalja – rekao je izbor blizak istrazi.

Na kafiću  su  vidljiva oštećenja, a radnici su prilikom dolaska ekipe „Glasa Srpske“ čistili polupana stakla.

Osim bočnog stakla na bašti kafića, oštećen je i dio ulaznih rata, ali na sreću niko nije povrijeđen. 

Vlasnik objekta nije htio da komentariše situaciju, a navodno nema ni pretpostavku ko bi ovo mogao da učini.

Član Glavnog odbora SPS-a Dalibor Runjo, kojeg su mediji predstavili kao vlasnika kafane, rekao je za "Glas Srpske" da je „upakovan“ u eksploziju sa kojom nema nikakve veze.

- U tom lokalu imam samo udio u aparatima za igre na sreću. To je sva moja veza sa tim lokalom. Nisam vlasnik ni kafane ni kuće – rekao je Runjo.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana