Autobus udario u kameni zid - poginuli putnica i vozač, među povrijeđenima direktorka škole

GS
Foto: Instagram/Lokoportal

TREBINjE - U teškoj saobraćajnoj nesreći kod Trebinja poginuli su vozač autobusa D.V. (67), prevoznika "Lukajić", i putnica D.V. (71) iz Banjaluke, potvrđeno je Uni u Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju.

Povrijeđeno je ukupno 13 osoba, od čega su dvoje zadobili teške povrede i 11 lakše.

-Niko od povrijeđenih nije životno ugrožen - navode u tužilaštvu.

Dodaju da je u autobusu bilo 37 putnika, mahom iz Banjaluke. Radi se o radnicima Osnovne škole "Georgi Stojkov Rakovski" iz Banjaluke koji su išli na ekskurziju u Trebinje.

Kako saznaje Una, stradala D.V. nije radnica škole, dok je teške povrede zadobila direktorica škole Ivana Ljubojević, inače majka potpredsjednice Narodne skupštine Republike Srpske Anje Ljubojević.

Anja Ljubojević potvrdila je na "Tviteru" da je njena majka povrijeđena te da će biti, kao još jedan teško povrijeđeni putnik autobusa, transportovana helikopoterom.
ѧutobus єe udario u brdo, pa u kameni zid jedne od kuća pored puta.

Vozilo se kretalo iz pravca Tvrdoša prema Trebinju i za sada iz nepoznatih razloga autobus je nakon krivine skrenuo sa kolovoza i udario u kameni zid  u  mjestu Dražin Do.

Na licu mjesta poginuli su vozač i žena.

– Nastavnici su krenuli na radničku ekskurziju, a pored Trebinja planirali su posjetiti Dubrovnik i Ostrog – ispričao je sagovornik Srpskainfo.

Istragom koja će utvrditi tačne okolnosti teške nesreće rukovodi Okružno javno tužilaštvo u Trebinju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana