Akcija"Koktel": Uhapšena tri lica osumnjičena za tri krivična djela

GS
Foto: ATV

BANjALUKA - Policija je u okviru operativne akcije "Koktel" uhapsila tri lica R.D, Ž.S. i D.S. osumnjičena za izazivanje opšte opasnosti, paljevinu i nedozvoljenu proizvodnja i promet opojnih droga na području koje operativno pokriva Policijska uprava Bijeljina, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Ova lica se sumnjiče da su navedena krivična djela izvršila u periodu od 25. februara do 5. marta 2021. godine na štetu jednog lica iz Bijeljine.

Izvršeni su pretresi objekata koje koriste lica lišena slobode koji će nakon kriminalističke obrade biti danas sprovedena Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina uz izvještaj o učinjenom krivičnom djelu.

Policijsku akciju su sproveli policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

U akciji su angažovani i pripadnici Specijalne anititerorističke jedinice i Policijske uprave u Bijeljini.

Operativnom akcijom "Koktel" se realizuju aktivnosti dokumentovanja krivičnih djela u vezi sa "Skaj" aplikacijom.

"Glas" nezvanično saznaje da su uhapšeni Radan Dotlić, te Dalibor i Željko Simić.

Prema nezvaničnim informacijama osumnjičeni Dotlić, te Dalibor i Željko Simić iza sebe imaju kriminalni dosije i ranije su sumnjičeni da su činili krivična djela. 

Hapšeni su u akciji “Golden” zbog šverca narkoticima u okviru koje se povezuju sa osumnjičenim Zlatanom Ćukom, koji navodno važi za jednog od večih “narko bosova” na Balkanu. Ćuk se, prema ranijim pisanjima medija,  povezuje i sa Kavačkim i Škaljarskim kriminalnim klanovima iz Crne Gore.

Željko Simić nedavno se našao na optužnici u predmetu Skaj protiv Dalibora Railića i drugih. 

Prema nepotvrđenim informacijama upravo je tokom istrage u pomenutim akcijama policija došla do saznanja da se Dotlić i Simić mogu povezati sa krivičnim djelima koja su sada obuvhačena akcijom “Koktel”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana