Akcija "Wolf": Fočaci u Tužilaštvu BiH, policija traga za Crnogorcem

J. S. N. R.
Akcija "Wolf": Fočaci u Tužilaštvu BiH, policija traga za Crnogorcem

SARAJEVO - Fočacima Ranku Vukoviću (51), Jovanu Milutinoviću (26), Ratku Jankoviću (26) i Radenku Obrenoviću (51), koji su predati Tužilaštvu BiH, predložene su mjere pritvora i zabrana kretanja, dok je za državljaninom Crne Gore V. R. (43) raspisana međunarodna potjernica.

Vukoviću je predložen jednomjesečni pritvor, dok su Milutinoviću, Jankoviću i Obrenoviću predložene mjere  zabrane napuštanja boravišta kao i zabrana putovanja van opština u kojima imaju prebivalište.

- Osumnjičeni su pod istragom i terete se da su kao organizovana grupa, krijumčarili i prodavali velike količine akciznih proizvoda koji nisu bili obilježeni akciznim markicama BiH - navedeno je u saopštenju Tužilaštva BiH.

Terete ih da su švercom oštetili budžet BiH za oko 400.000 KM, a prijedlozi Tužilaštva proslijeđeni su Sudu BiH na potvrđivanje.

Podsjećamo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Granične policije BiH u okviru akcije "Vulf" uhapsili su 13 osoba zbog sumnje da su krijumčarili i prodavali velike količine cigareta i duvanskih proizvoda.Akcija je sprovedena na području Banjaluke i Foče gdje pretreseno 17 lokacija u te zaplijenjena veća količina cigareta.

Ova akcija sprovodila se više mjeseci, a u njoj je učestovalo više od 250 policijskih službenika Granične policije i MUP-a Srpske.

Ostali uhapšeni su nakon ispitivanja pušteni na slobodu.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana