Akcija "Vihor": Osumnjičeni da su za mjesec "opustošili" šumu kod Banjaluke

GS
Foto: Policijska uprava Banjaluka

BANjALUKA – U okviru akcije "Vihor" osumnjičeni su Banjalučani D.R., D.R. i S.V., Đ.M. i N.B. i terete se da su za mjesec u Šimićima, posjekli 64 stabla hrasta i tri stabla bukve, te ukrali 30 hrastovih trupaca.

Naime, službenici Policijske uprave Banjaluka, u okviru operativne akcije koja je usmjerena na sprečavanje vršenja nelegalne sječe šume i prometa drvnih sortimenata, izvršili su kriminalističku obradu  na D.R., D.R. i S.V. osumnjičenih da su počinili krivično djelo ugrožavanje sigurnosti i više krivičnih djela šumska krađa dok Đ.M. i N.B. terete da su počinila krivično djelo šumska krađa.

"Navedeni se sumnjiče da su od 13. novembra do 8. decembar 2023. godine na području mjesta Šimići, počinila više krivičnih djela na način da su izvršila bespravnu sječu ukupno 64 stabla hrasta i tri stabla bukve, te otuđila 30 hrastovih trupaca. Ovim krivičnim djelima, materijalna šteta koja je pričinjena oštećenim licima i Javnom preduzeću šumarstva 'Šume Srpske' A.D. Sokolac, Šumsko gazdinstvo 'Banjaluka', biće naknadno utvrđena", navode iz policije.

Takođe D.R., D.R. i S.V.  sumnjiče da su 20. decembra 2023. godine na području Šimića jednoj osobi uputili prijetnje po život i tijelo, što je kod te osobe izazvalo osjećaj straha i ugroženosti, prenose Nezavisne.

"Od Đ.M. uz potvrdu je oduzeto teretno motorno vozilo marke VW i motorna testera", dodaju iz policije.

Sve mjere i radnje u okviru akcije preduzete su pod nadzorom postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana