Akcija „Vakcina“: Uhapšeni osumnjičeni za falsifikovanje uvjerenja o vakcinaciji i nalaza PCR testova

Nebojša Tomašević
Akcija „Vakcina“: Uhapšeni osumnjičeni za falsifikovanje uvjerenja o vakcinaciji i nalaza PCR testova

PRIJEDOR - Četiri osobe uhapšene su u akciji "Vakcina", koju je sprovela prijedorska policija, zbog sumnje da su izdavali lažna uvjerenja o vakcinaciji protiv virusa korona i nalaze o PCR testovima.

Kako je saopšteno iz Polcijske uprave Prijedor uhapšeni su D.A. i M.Ć. iz Prijedora i M.P. i A.G. iz Novog Grada, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo falsifikovanje isprave. U ovom slučaju osumnjičen je i I.K.D. iz Prijedora.

Nezvanično saznajemo da su uhapšeni David A. (28), Milan Ć (38), Mladen P. (35) i Aleksandar G. (32).

- Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeno lice A.D. tokom 2021. i 2022. godine na području grada Prijedora vršilo izradu falsifikovanih mikrobioloških nalaza u vezi PCR testiranja na virus korona, te izrađene nalaze prodavalo većem broju lica za novčani iznos od 100 KM po jednom nalazu. Osumnjičeni M.P. i M.Ć. su  izrađivali falsifikovana uvjerenja o izvršenoj vakcinaciji protiv virusa kovid-19, te izrađena uvjerenja prodavali za novčani iznos od 300 KM po uvjerenju - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je daljom kriminalističkom obradom utvrđeno da su falsifikovana uvjerenja o vakcinaciji nabavljala i prodavala i osumnjičena lica A.G. i I.K.D, čime su počinili krivično djelo falsifikovanje isprave.

- Uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i po naredbi sudija Osnovnog suda u Prijedoru i Osnovnog suda u Novom Gradu izršeni su pretresi stambenih prostorija i vozila koja koriste osumnjičena lica kom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti računari, prenosni uređaji za skladištenje memorije, lap top, mobilni telefoni, SIM kartice i drugi predmeti koji su korišteni za izvršenje krivičnog djela -rekli su u policiji.

Oduzeti predmeti biće deponovani u depozit nadležnih sudova, a nakon kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv osumnjičenih lica A.D., M.Ć., M.P., A.G. i I.K.D. biće dostavljeni izvještaji za počinjeno krivično djelo falsifikovanje isprave.

Akcija „Vakcina“  je bila usmjerena na rasvjetljavanje krivičnih djela iz oblasti pravnog saobraćaja lišili su slobode lica

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana