Akcija "Stršljen": Uhapšene tri osobe, zaplijenjeni kokain, heroin i oružje

Srna
Akcija "Stršljen": Uhapšene tri osobe, zaplijenjeni kokain, heroin i oružje

SARAJEVO- Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u okviru akcije kodnog naziva "Stršljen" na području Kantona Sarajevo izvršili pretres četiri lokacije i tom prilikom zaplijenili 560 grama kokaina, manje pakovanje heroina i oružje, te uhapsili tri lica.

Lica su uhapšena zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo organizovani kriminal i neovlašteni promet droge, saopšteno je iz SIPA.

Tokom pretresa lica, stambenih i poslovnih objekata i pokretnih stvari, otkriveno je i privremeno oduzeto 560 grama praškaste materije koja izgledom podsjeća na kokain, jedno manje pakovanje praškaste materije smeđe-žute boje koja podsjeća na heroin, dva pištolja, više mobilnih telefona, novac, te druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Osumnjičena lica su privedena u prostorije SIPA i nad njima se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će, u skladu sa odredbama Zakona o krivičnom postupku BiH, uz odgovarajući izvještaj biti predata u nadležnost Tužilaštva BiH.

Akcija je izvedena na prijedlog SIPA, a po naredbi Suda i Tužilaštva BiH, u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo, MUP-a Tuzlanskog kantona, Granične policije BiH i Federalne uprave policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana