Akcija “Sova”: Bilbija pušten na slobodu

G. O.
Akcija “Sova”: Bilbija pušten na slobodu

Banjaluka - Igor Bilbija iz Prijedora koji je uhapšen u akciji “Sova” u kojoj su uhapšene još četiri osobe zbog sumnje da su se bavili zelenaštvom pušten je na slobodu, saznaje “Glas Srpske”.

U policijskoj akciji “Sova”, osim Bilbije, uhapšeni su Siniša Milojević zvani Kobra, u Gradišci Milan Vujčić Vujke i Petar Lekić, a u Prijedoru Boris Torbica.

Uhapšeni su važili za žestoke momke u svojim gradovima i da su ih se mnogi mještani plašili.

Svi su odranije poznati policiji zbog raznih krivičnih djela, a većina ih i ima pravosnažne presude.

Kobra je 2002. godine u Osnovnom sudu u Banjaluci osuđen na godinu zatvora zbog probijanja policijskog kordona koji je osiguravao skup prilikom polaganja kamena temeljca za izgradnju džamije Ferhadije u ovom gradu.

On je i 2008. godine učestvovao i tuči između dvije grupe u banjalučkom noćnom klubu “Kapo”.

Tada je sa svojim prijateljima pretukao nekoliko momaka koji su, u namjeri da im se osvete, ispucali rafal po kući kriminalističkog inspektora CJB Banjaluka jer su mislili da je Milojevićeva.

Ostale uhapšene osobe su takođe ranije hapšene zbog raznih krivičnih djela, a najčešće zbog droge.

Prilikom hapšenja Vujketa i Lekića policija je u Gradišci privela i veći broj mještana na saslušanje.

Vujke je 2008. godine bio uhapšen poslije pucnjave u centru Gradiške kada je zajedno sa još jednom osobom prijetio mještanima, a potom bježao od policije.

On je u februaru 2006. godine u Okružnom sudu u Banjaluci osuđen na četiri godine zatvora zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa droge, ali je prošle godine Vrhovni sud ukinuo presudu. Vujčić je i vlasnik noćnog kluba “Black and White” i iznajmljenih bazena u Gradišci.

Lekić se tereti za organizovanje ilegalnog kockanja putem interneta i protiv njega je ranije pokrenuta finansijska istraga.

Igor Bilbija je takođe ranije hapšen zbog raznih krivičnih djela, a 2005. je priveden kao član velike kriminalne grupe u kojoj je bio i Vujke.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana