Akcija "Nišan 2": Tri osobe uhapšene zbog droge (FOTO)

GS
Foto: Agencije

BANjALUKA- Tri osobe su uhapšene u okviru operativne akcije "Nišan 2", saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka 03. avgusta 2024. godine realizovali su operativnu akciju kodnog naziva "Nišan 2", koja je usmjerena na sprečavanje i otkrivanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga u okviru koje su lišili slobode lica H.H. i Ž.G., oba iz Banjaluke, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, te lice B.J. iz Banjaluke, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, navodi se u saopštenju

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, izvršen je pretres na tri lokacije.

Tom prilikom je pronađeno i oduzeto ukupno oko 1,5 kilograma zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, više digitalnih vaga za precizno mjerenje, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela, navodi se u saopštenju.

Prilikom lišenja slobode, lice B.J. je pružalo aktivan otpor policijskim službenicima, te je pokušavalo spriječiti policijske službenike u obavljanju službene radnje.

U toku je kriminalistička obrada navedenih lica, a sve mjere i radnje preduzimaju se pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, piše RTRS.

Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, lice B.J. je 03. avgusta 2024. godine, predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, dok će protiv lica H.H. i Ž.G. biti dostavljen izvještaj o krivičnim djelima u redovnoj proceduri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana