Akcija "Nevera": Priveden osumnjičeni za pomaganje u ubistvu Ramića

J. Sa.
Foto: Kliks

SARAJEVO - Edvin Imamović, koji je osumnjičen za pomaganje u ubistvu Mehmeda Ramića, uhapšen je juče u operativnoj akciji "Nevera" .

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo na osnovu naredbi Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH jutros su u jutarnjim časovima počeli da sprovode akciju s ciljem rasvjetljavanja i dokumentovanja krivičnih djela organizovani kriminal.

Kako je saopšteno iz MUP-a KS pretresi su vršeni na više lokacija na području Kantona Sarajevo i Istočnog Sarajeva. 

"Predmet interesovanja je više lica koja se dovode u vezu sa izvršenim krivičnim djelima u proteklom periodu na području Kantona Sarajevo" saopšteno je iz policije.

Akcija "Nevera" pokrenuta je nakon dešifriranja aplikacije Skaj kojom su se za komuniciranje koristile brojne kriminalne grupe.  

Mehmed Ramić, s čijim ubistvom se povezuje Imamović, ubijen je u decembru prošle godine na Pofaliću.

Za ubistvo Ramića, osim Imamovića, osumnjičeni su Amel Jašarević i odbjegli Adel Kabaš, ranije Murtović, dok se Igoru Zuki na teret stavlja pomoć počiniocima nakon krivičnog djela. 

Tužilaštvo BiH  saopštilo je da na području Sarajeva i okoline pripadnici kantonalnog Ministarstva unutrašnjih poslova vrše pretrese i hapšenja osumnjičenih za međunarodno krijumčarenje narkotika, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Osumnjičena lica su pod istragom da su se na području Sarajeva i šire bavila proizvodnjom i prometom droge, kao i krijumčarenjem droge iz susjednih zemalja radi dalje preprodaje u BiH, te dalje distribucije prema narko-tržištu zemalja EU i tako sticala nezakonitu imovinsku korist.

Osumnjičenim su stavljena na teret krivična djela organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima neovlašteni promet droge i pranje novca.

U ovom predmetu ostvarena je značajna međunarodna saradnja sa Evropolom.

Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predati postupajućem tužiocu koji će donijeti odluku o daljim aktivnostima, navedeno je iz Tužilaštva.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana