Akcija „Lampa“ u Bijeljini: Pronađena laboratorija za ugoj droge, uhapšena jedna osoba

N.T.
Foto: Ustupljena fotografija

BIJELjINA -  Policija je u akciji „Lampa“ pronašla ilegalnu laboratoriju za uzgoj narkotika i uhapsila jednu osobu, a tom prilikom zaplijenjeno je oko 30 kilograma modifikovane marihuane skank.

Iz Policijske uprave Bijeljina, saopšteno je da je akcija izvedena na području tog grada u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

-  Pronađena je i oduzeta  labaratorija za vještački uzgoj i proizvodnju opojne droge skank sa opremom. Pronađeni su karbon filteri, ventilatori, pumpe za vodu, lampe za osvjetljenje i grijanje, veća količina materije za prihranu biljaka, kao i veći broj saksija sa biljnom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu skank u količini od ukupno 18.730 grama-navodi se u saopštenju.

Dodaje se se da je tokom pretresa pronađeno jo6 10.300 grama biljne materije  koja svojim izgledom asocira skank.

- Tokom realizacije akcije pretresene su četiri lokacije na području Bijeljine, a osim narkotika oduzeto je više mobilnih telefona, automobil, motocikl, pištolj i više komada municije-rekli su u policiji.

Istakli su da je akcija izvedena uz nadzor Okružnog javnog tužilaštva  Bijeljina i uz naredbe Osnovnog i Okružnog suda u Bijeljini.

- Lice koje je lišeno slobode će uz izvještaj  o počinjenom krivičnom djelu biti predat u nadležnost i na dalje postupanje nadležnom tužilaštvu Izvršene su aktivnosti na dokumentovanju krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojni drogama - rekli su u policiji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana