Akcija "Korset": Zaplijenjena velika količina duvana i cigareta,15 osoba pod istragom

Srna
Akcija "Korset": Zaplijenjena velika količina duvana i cigareta,15 osoba pod istragom

SARAJEVO - Akcijom kodnog naziva “Korset”, u kojoj su pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa) danas zaplijenili veliku količinu ilegalnog duvana i cigareta na području Banjaluke i Laktaša, obuhvaćeno je petnaestak lica, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Akcija je realizovana prema nalogu Tužilaštva BiH, a uz podršku Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Iz Tužilaštva BiH podsjećaju da su pripadnici Sipe juče realizovali akciju “Derbi” u kojoj je uhapšeno 11 lica osumnjičenih za utaju poreza, nedozvoljen promet akciznih proizvoda, nedozvoljeno skladištenje robe, trgovinu i pranje novca.

U ovoj akciji na više od 15 lokacija na području Posavine, zapadne Hercegovine i Zenice zaplijenjeno je više tona duvana, kao i materijal za proizvodnju ilegalnih cigareta, veći iznos novca, kao i drugi dokazni materijal.

Akcije “Derbi” i “Korset” usmjerene su na suzbijanje organizovanog kriminala, povezanog sa neovlaštenim prometom, proizvodnjom i prodajom akciznih proizvoda, cigareta, duvana i duvanskih prerađevina u velikoj količini.

Višemjesečnim istragama prikupljani su dokazi o osobama uključenim u ove nezakonite aktivnosti kojima se prouzrokuje šteta budžetu BiH i nanosi šteta građanima zbog proizvodnje i distribucije duvanskih prerađevina koje nisu prošle standarde proizvodnje i kvaliteta i kojima se ugrožava zdravlje građana, navodi se u saopštenju.

U okviru borbe protiv neovlaštenog prometa akciznih proizvoda, juče je na području Sarajeva uhapšeno jedno lice kod koga je pronađeno više stotina kilograma rezanog duvana, dodaju iz Tužilaštva BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana