Akcija „Kop“ : Zaplijenjena marihuana i stabljike indijske konoplje

Nebojša Tomašević
Akcija „Kop“ : Zaplijenjena marihuana i stabljike indijske konoplje

STANARI - Policija je u okviru akcije „Kop“, pretresom brvnare u Stanarima u kojoj boravi Boško R, pronašla oko četiri grama marihuane i 415 sjemenki i osam stabljika indijske konoplje, potvrđeno je „Glasu Srpske“.

Policijska uprava Doboj saopštila je da je 1. oktobra  na osnovu naredbe Osnovnog suda Doboj na dvije odvojene lokacije izvršen  pretres lica  B.R. i B.R., kao i pretres brvnare i putničkog automobila koje imenovani koriste.

- Prilikom pretresa drvene kuće na području opštine Stanari gdje boravi B.R., pronađena je i oduzeta plastična kutija u kojoj se nalazila zelena biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „marihuanu“ ukupne težine oko 4, 3 grama. Pronađeni su i  rizla, plastična drobilica sa ostacima zelene biljne materije, precizna vaga, plastična kutija u kojoj se nalazilo 415 komada sjemenki indijske konoplje. Takođe, na  parceli u neposrednoj blizini brvnare pronađeno je i oduzeto osam stabljika biljke zelene boje koje svojim izgledom asociraju na stabljike indijske konoplje a koje je zasadilo lice inicijala B.R. - saopštila je policija.

Dodali su da će protiv osumnjičenog B.R. Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biti dostavljen izvještaj o izvršenom krivičnom djelu neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga.

Nezvanično saznajemo da istu kuću i vozilo osim osumnjičenog Boška R. koristi i njegov brat B.R. ali da on nema veze sa zaplijenjenom drogom.

Akcija „Kop“ sprovodi se u okviru republičke akcije na suzbijanju  proizvodnje i prometa narkoticima kodnog naziva „Plantaža 2021“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana