Akcija "Klašnik": Dvojica Banjalučana pala sa 1,6 kg spida

Nebojša Tomašević
Foto: Srna

BANjALUKA - Policija je u akciji "Klašnik" uhapsila D.K. i D.V. iz Banjaluke i zaplijenila 1,6 kilograma spida, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Prema nezvaničnim informacijama uhapšeni su Dragutin Kukrika i Danijel Valentić.

Kako su naveli iz policije, u okviru akcije obavljeni pretresi na tri lokacije u Banjaluci, a pretreseno je i jedno vozilo.

- Tom prilikom je ukupno pronađeno i oduzeto oko 1 626 grama bijele i žute praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Amfetamin“, puška M24, pištolj nepoznate marke i 88 komada municije različitog kalibra, falsifikovana lična karta, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je prilikom pretresa prostorija koje lice D.K. koristi, utvrđeno je da je navedeni izvršio priključenje na električnu mrežu mimo mjernog mjesta i na taj način neovlašteno trošio i otuđio električnu eneriju.

Naglasili su da su pretresi urađeni na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Pojasnili su da se  D.K. na teret stavljaju  krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja oružja ili eksplozivnih materija, falsifikovanje isprave i krađa električne energije ili toplotne energije ili prirodnog gasa, dok se  lice D.V. tereti za krvično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Istakli su da su sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a nakon kompletiranja i dokumetnovanja predmeta protiv lica D.K. i D.V. slijedi podnošenje izvještaja o počinjenim krivičnim djelima Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.

Policijska uprava Banjaluka će u narednom periodu preduzimati operativne aktivnosti u cilju sprečavanja vršenja krvičnih djela i prekršaja iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana