Akcija “Kej”: Radnik Hitne pomoći pao sa dilerima droge

Nevena Reljić
Akcija “Kej”: Radnik Hitne pomoći pao sa dilerima droge

GRADIŠKA - Mladen Slijepčević (39), Ognjen Mićić (29) i Bojan Gudalo (23), svi iz Gradiške, uhapšeni su juče u akciji “Kej”, u kojoj je zaplijenjena droga skank, te pečatirani obrasci za ljekarske recepte, infuzije, špricevi i razne ampule, saznaje “Glas Srpske”.

Kako se saznaje, ova trojka je odranije poznata policiji. Prilikom pretresa objekata koje koriste policija je kod Mićića i Gudala pronašla drogu, dok je Slijepčević zaposlen u Službi hitne pomoći Doma zdravlja Gradiška pa je tako lakše dolazio do praznih recepata te ostale medicinske opreme.

“Samo nekoliko dana ranije od Mićića je oduzet automobil zbog neplaćenih kazni od 20.130 KM. On je 4. marta kontrolisan dok je vozio “mercedes” koji pripada njegovom ocu. Utvrđeno je i da je vozio prije polaganja vozačkog ispita” rekao je izvor blizak istrazi.

Dodaje da je Slijepčević u noći sa utorka na srijedu odradio noćnu smjenu, a zatim krenuo kući, ali ga je na vratima Doma zdravlja dočekala policija.

“Prilikom pretresa njegovog stana policajci su pronašli veliki broj špriceva za injekcije, infuzije, razne ampule, kao i bjanko obrasce za ljekarske recepte ovjerene pečatom. Slijepčević je te recepte iznosio iz Doma zdravlja, koji su kasnije popunjavani, nakon čega su sa njima u apoteci mogli da se podižu lijekovi” ističe izvor.

Direktorica Doma zdravlja Gradiška Vesna Gluvić Čelić potvrdila je da je Slijepčević zaposlen u njihovoj Službi hitne pomoći, kao i da ovo nije prvi put da je on predmet policijske istrage.
“Po kojoj osnovi je priveden, ne znam. Čekam da mi jave iz policije, nemam nikakve zvanične informacije”rekla je Gluvić Čelić.

Akciju su izveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS pod nadzorom Okružnog tužilaštva Banjaluka, a usmjerena je na suzbijanje proizvodnje i prometa opojne droge.
“Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Gradišci pretresene su kuće i prateći objekti na tri lokacije koje koriste osumnjičeni i pronađena je materija koja asocira na drogu skank, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku” rekli su iz PU Gradiška.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana