Akcija "Kapital": Osumnjičeni za pokušaj ubistva Živkovića u zatvoru, SIPA ga privela na ispitivanje

N. T.
Akcija "Kapital": Osumnjičeni za pokušaj ubistva Živkovića u zatvoru, SIPA ga privela na ispitivanje

SARAJEVO - Jasmin Hatić biće ispitan kao osumnjičeni u okviru akcije "Kapital" u cilju rasvjetljavanja pokušaja ubistva Mateja Živkovića, zamjenika predsjednika Komisije za vrijednosne papire FBiH, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Akciju sprovode pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA), a  u toku su pretrese na 11 lokacija koji još nisu okončani

- U toku dana će u prostorije SIPA-e biti dovedena lica koja će biti saslušana u svojstvu svjedoka, kao i osumnjičeni Jasmin Hasić. Akcija se sprovodi u cilju rasvjetljavanja krivičnog djela ubistvo iz člana 166. u vezi s krivičnim djelom pokušaj ubistva iz člana 28. Krivičnog zakona Federacije BiH, koje se desilo dana 15.02.2022. godine i 16.03.2022. godine, na štetu Mateja Živkovića, zamjenika predsjednika Komisije za vrijednosne papire FBiH. Tom prilikom je Živković ranjen s više metaka- rekla je portparol SIPA Jelena Miovčić.

Istakla je da akcija još uvijek nije okončana, a da će po završetku planiranih aktivnosti SIPA saopštiti nove informacije o akciji.

Akcija "Kapital" sprovodi se pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, na području Kantona Sarajevo

Osumnjičeni Jasmin Hasić je od ranije poznat po krivičnim djelima i trenutno se  nalazi u KPZ Zenica. On će iz ove ustanove vrlo brzo biti doveden na ispitivanje u prostorije SIPA.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana