Akcija "Kamen": Pala četiri dilera sa dva kilograma skanka

N.T.
Foto: Ilustracija

BANjALUKA - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u okviru akcije „Kamen" uhapsili četiri osobe zbog preprodaje droge i drugih krivičnih djela, a zaplijenjeno je dva kilograma skanka.

Kako je saopšteno iz SIPA akcija je izvedena na području Banjaluke, Zeničko - dobojskog kantona, Srednjobosanskog kantona, Unsko - sanskog kantona. 

"Višegodišnjim radom policijskih službenika SIPA-e u ovom  predmetu prikupljeni su dokazi da su osumnjičena lica  od 2019. godine do danas izvršila isporuke većih količina droge i to oko 300 kilograma droge spid, više od 100 kilograma droge skank, 20 kilograma smjese za povećanje količine mase za opojnu drogu spid, 42 litra amfetaminskog ulja kao i četiri veće kese droge ekstazi (od po kilogram) i 50 komada različitog vatrenog oružja (automatske puške i pištolji različitih marki i kalibra)" navodi se u saopštenju SIPA.

Dodaje se da su isporuke droga  i vatrenog oružja vršene kako iz BiH u Evropsku uniju tako i iz Evropske unije u BiH, čija vrijednost se izražava u višemilionskim iznosima.

Navodi se da su tokom akcije izvršeni pretresi stambenih i poslovnih prostorija kao i pokretnih stvari na jedanaest lokacija koje su u vlasništvu osumnjičenih osoba. 

"Prilikom pretresa otkrivena je  i privremeno oduzeta dva kilograma skanka, vozilo, pištolj sa pripadajućom municijom, mobilni telefoni kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena krivična djela - organizovani kriminal, neovlašten promet opojnim drogama i neovlašten promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne namjene, te pranje novca iz  Krivičnog zakona BiH" stoji u saopštenju SIPA.

Pojašnjava se da je akcija „Kamen" realizovana po nalogu Suda BiH, pod nadzorom Tužilaštva BIH saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova kantona Sarajevo, Zeničko dobojskog kantona, Unsko sanskog kantona, Srednjobosanskog kantona kao i Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske.

"U navedenom predmetu je ostvarena međunarodna saradnja sa policijskim službenicima USKOK-a Republike Hrvatske. Takođe, pribavljene su i komunikacije preko Skaj aplikacije i provedene i druge istražne mjere i radnje" stoji  u saopštenju SIPA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana