Akcija „Kalibar“ na području Gradiške : Pronađena droga i oružje, uhapšena jedna osoba

Nebojša Tomašević
Foto: Ustupljena fotografija

GRADIŠKA – Rajko J. (38) iz Gradiške uhapšen je u akciji „Kalibar“ nakon što su kod njega pronađeni narkotici, te određena količina vojnog naoružanja, municije i  vojne opreme, potvrđeno je „Glasu Srpske“.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Gradiška, navodeći inicijale,  pretresom kuće koju koristi osumnjičeni pronađeno je oko 1,4 kilograma marihuane, 20 stabljika indijske konoplje, te ručna bomba. Kako su pojasnili pretresi su urađeni nakon što je policija operativnim radom došla do saznanja da R.J.  posjeduje veću količinu oružja, municije i opojne droge u kući gdje boravi u  mjestu Grbavci kod Gradiške.

- Osumnjičenom R.J. se na teret stavlja nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija  i neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga. Svi pronađeni i oduzeti predmeti biće deponovani u depozit Osnovnog suda u Gradišci, te će isti poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku-saopštila je policija.

Dodaje se da je o svemu obaviješten  dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je naložio da se protiv R.J. podnese izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana