Akcija "Golub": Tužilaštvo traži pritvor za četvoricu osumnjičenih za šverc droge

GS
Akcija "Golub": Tužilaštvo traži pritvor za četvoricu osumnjičenih za šverc droge

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH uputilo je prijedlog za određivanje pritvora četvorici uhapšenih u akciji "Golub" koji su osumnjičeni za organizovano krijumčarenje veće količine marihuane i kokaina sa područja Crne Gore u BiH radi dalje prodaje u zemljama EU.

Prijedlog je uputio postupajući tužilac Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, nakon što su ispitani osumnjičeni koji su uhapšeni u akciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i MUP-a Srednjobosanskog kantona, po nalogu Tužilaštva BiH.

MUP Srpske je juče podnio Tužilaštvu BiH izvještaj protiv osam lica osumnjičenih da su kao organizovana kriminalna grupa neovlašteno trgovali drogom i vatrenim oružjem na teritoriji BiH i Hrvatske. Izvještajem su obuhvaćeni Blaženko Rašević iz Pala, Žarko Joknić iz Foče, Vlatko Blažević iz Travnika i Srećko Mandić iz Istočnog Sarajeva, jedna osoba koja se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne, te dvije osobe koje nisu dostupne policiji.

Akcija „Golub“ se odnosi na krivična djela organizovanog kriminala povezanog sa neovlaštenim prometom droge i neovlaštenim prometom oružja, municije i proizvoda dvojne namjene, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Mjera pritvora predložena je zbog opasnosti od bjekstva, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, uticati na svjedoke ili saučesnike ili ponovo počiniti krivično djelo ili dovršiti započeto.

Istraga u predmetu intenzivno se nastavlja.

Četiri lica uhapšena su 17. marta u policijskoj akciji "Golub", a u pretresima na području Pala, Foče i Travnika oduzeta je određena količina novaca i drugi predmeti, saopšteno je ranije iz MUP Srpske.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana