Akcija „Golub“: Pritvor za četvoricu osumnjičenih za međunarodni šverc drogom

Srna
Akcija „Golub“: Pritvor za četvoricu osumnjičenih za međunarodni šverc drogom

SARAJEVO - Sud BiH odredio je mjere pritvora Blaženku Raševiću, Žarku Jokniću, Vlatku Blaževiću i Srećku Mandiću, osumnjičenima da su počinili krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama.

Pritvor prema ovom rješenju može trajati najduže mjesec dana, računajući od dana lišenja slobode, odnosno do 17. aprila ili do nove odluke Suda.

Pritvor je za sve osumnjičene određen zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze i tragove važne za krivični postupak, uticati na svjedoke, saučesnike ili prikrivače, te zbog bojazni da će ponoviti krivično djelo ili dovršiti pokušano krivično djelo, saopšteno je iz Suda BiH.
Rašević, Joknić, Blažević i Mandić osumnjičeni su da su počinili krivično djelo organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama.

Iz MUP-a Republike Srpske ranije je saopšteno da je u okviru akcije „Golub“ uhapšeno više osoba zbog šverca narkoticima i oružjem.

-Osumnjičenima se stavlja na teret da su u periodu od 2019. godine pa do danas izvršili krivično djelo organizovani kriminalitet u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama i krivičnim djelom neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom, te proizvodima dvojne upotrebe . saopšteno je iz MUP-a.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana