Akcija "Fiskalne kase": 32 osobe osumnjičene za 43 krivična djela

G.S.
Akcija "Fiskalne kase": 32 osobe osumnjičene za 43 krivična djela

BANjALUKA - Republičkom javnom tužilaštvu su, u ranijem periodu, podnesena tri izvještaja o krivičnim djelima protiv 32 osobe zbog sumnje da su iste izvršile ukupno 43 krivična djela koja se odnose na malverzacije u vezi sa fisklanim kasama i računima, saopštio je MUP RS

Kako se navodi, izvještaje su podnijeli policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet su u okviru  akcije "Fiskalne kase".

U saopštenju se dodaje da policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS u saradnji sa pripadnicima policijskih uprava Banjaluka i Prijedor i Poreske uprave RS, a pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva realizuju operativnu akciju u okviru koje se vrše pretresi na 33 lokacije kod 22 osobe.

"Akcija je usmjerena na otkrivanje krivičnih djela utaja poreza, neovlašteno bavljenje određenim zanimanjem i izvršenjem krivičnih djela u sastavu kriminalnog udruženja, a koje se odnose na malverzacije u vezi sa fiskalnim kasama", pojašnjeno je u saopštenju u kojem se dodaje da će se sve dalje mjere i radnje preduzmati se pod nadzorom nadležnog tužilaštva.

Kako prenosi Srpskainfo, vlasnici lokala osumnjičeni su da su imali softverske programe kojim su izbjegavali plaćanje obaveza državi pri izdavanju fiskalnih računa.

"Osim toga, u toku su i pretresi osoba za koje se sumnja da su im omogućili korištenje tih programa", kaže izvor Srpskainfo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana