Akcija "Feniks": Uhapšeno pet ljudi, pronađeni droga i oružje

Srna
Foto: Kliks

NOVI TRAVNIK - Pet osoba uhapšeno je na području Srednjobosanskog kantona zbog više krivičnih djela, a policija u pretresima sedam lokacija u Travniku, Novoj Bili i Vitezu pronašla drogu i oružje.

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) su okviru akcije "Feniks" uhapsili Z. Č. (59), F. G. G. (50), G. J. (43), N. B. (45) i Š. V. (58) zbog sumnje da su neovlašćeno proizvodili i stavljali u promet opojne droge, krivotvorili isprave, te da su zelenašili.

-Prilikom pretresa pronađena je određena količina materija koja asociraju na kokain, amfetamin, kanabis, te oružje, municija, kao i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa gore navedenim krivičnim djelima, a koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku - saopšteno je iz FUP-a.

Akcija je sprovedena u saradnji sa Upravom policije Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, te nadzorom Kantonalnog tužilaštva ovog kantona.

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Opštinskog suda u Travniku, uhapšeni će biti nakon kriminalističke obrade biti predata u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu SB-a uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Uhapšeni su od ranije poznati policijskim i pravosudnim organima kao višestruki povratnici u vršenju krivičnih djela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana