Akcija „Dijablo 2“: Hapse osumnjičene za šverc tone skanka na evropsko narko-tržište

GS
Akcija „Dijablo 2“: Hapse osumnjičene za šverc tone skanka na evropsko narko-tržište

BANjALUKA – Na području BiH u toku je velika policijska akcija hapšenja osoba koje su osumnjičene da su duži vremenski period vršile krijumčarenje narkotika u BiH i dalju distribuciju prema ilegalnom narko-tržištu zemalja sjeverne Evrope.

Akciju „Diablo 2“ sprovode pripadnici Granične policije BiH po nalogu Tužilaštva BiH, a riječ  je, kažu u Tužilaštvu, o velikim količinama opojne droge skank, koje su krijumčarene u količinama od više stotina kilograma, kao i drugih opojnih droga, čija vrijednost na ilegalnom narko-tržištu dostiže velike iznose.

-Osumnjičeni su na taj način sticali nezakonitu imovinsku korist, koju su između ostalog, ulagali u kupovinu različite imovine u BiH - navode iz Tužilaštva.

Granična policija precizirala je da su njeni službenici dokumentovali da su članovi grupe prokrijumčarili oko tonu marihuane – skanka, čime je pribavljena nezakonita imovinska korist u većem iznosu.

U Graničnoj policiji kažu da su u toku pretresi na šest lokacija na širem području Sarajeva.

Osumnjičene terete za krivična djela organizovanog kriminala, neovlaštenog prometa opojnih droga i pranja novca.

Nakon što budu dovedeni postupajućem tužiocu, biće ispitani i tužilac će odlučiti o daljim aktivnostima u predmetu.

-Aktivnosti u okviru akcije „Diablo 2“ se sprovode u okviru predmeta u kojem je ostvarena saradnja sa strukturama Evropola, Evrodžasta i zemalja EU -navode iz Tužilaštva BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana