Akcija "Biser": Hapsili zbog droge, pronašli nelegalan starački dom

Nebojša Tomašević
Akcija "Biser": Hapsili zbog droge, pronašli nelegalan starački dom

BANjALUKA - Policija je u akciji "Biser" na podruju Banjaluke uhapsila Andreja Sloveka, Igora Kovačića i Marinu Janjić zbog sumnje da su se bavili uličnom prodajom narkotika, a u okviru razbijanja mreže preprodavaca drogom otkriven je i ilegalan starački dom sa 16 stanara, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske saopštilo je da je u topku akcije pronađena određena količina opojne droge kokain, spid i marihuane, kao i digitlne vage, vatreno oružje i novac.

Prema nezvaničnim informacijama, nelegalni starački dom otkriven je u naselju Lazarevo.

Izvor blizak istrazi je pojasnio da su Slovek i Janjićeva sin i majka, koji su u tom domu čuvali starije osobe bez adekvatne saglasnosti i dokumentacije .

- Oni su za samo tri osobe imali dokumentaciji Centra za socijalni rad Banjaluka, te na ime brige o njima dobijali i određenu novčanu naknadu. Takođe, prilikom pretresa su pronadene i veće količine "kamagre", proizvoda za potenciju-rekao je izvor "Glasa".

- Akcija „Biser“ je usmjerena na razbijanje mreže uličnih preprodavaca opojnih droga na području Banjaluke. Prilikom realizacije operativne akcije, policijski službenici su otkrili i nelegalni starački dom na području Banjaluke, u kojem je pronađeno 16 osoba starije životne dobi. U dogovoru sa postupajući tužiocem i nadležnim službama provode se aktivnosti i za ovo krivično djelo-saopštio je MUP- RS

Istakli su da osumnjičene terete za krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnim drogama, proizvodnju i promet škodljivih proizvoda i neovlašteno bavljenje određenim zanimanjem.

Akciju "Biser" izveli su službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana