Akcija  „Balkon“ u Banjaluci: Uhapšen provalnik koji je krao nakit, dukate i novac

Nebojša Tomašević
Foto: Ilustracija

BANjALUKA - Gabrijel M. iz Banjaluke uhapšen je u policijskoj akciji “Balkon” zbog sumnje da je provalio u više stanova na području Banjaluke te ukrao veću količinu novca i nakita ukupne vrijednosti oko 27.000 KM.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Banjaluka, navodeći inicijale, osumnjičeni je krađe počinio od 14. januara lani do 7.novembra ove godine.

- Lice G.M. se sumnjiči da je uz pomoć merdevina i upotrebe fizičke snage penjao na balkone stanova, gdje je upotrebom podesnog alata otvarao prozore i vrata, ulazio u unutrašnjost.  Krao je  novac, zlatni nakit, ručne satove, dukate i druge vrijedne predemte. Materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosi oko 27.000 KM -  navodi se u policijskom saopštenju.

Dodaje se da je tokom akcije pretreseno vozilo i stan koji koristi osumnjičeni te su pronađeni ukradeni predmeti.

Istakli su da osumnjičenom G.M. na teret stavljaju krivično djelo teška krađa.

- Akcija „Balkon“  je usmjerena na sprečavanje i otkrivanje imovinskih krivičnih djela. Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i Osnovnog suda u Banjaluci. Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta lice G.M. će danas uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti sprovedeno u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka - stoji u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana