Žižan uhapšen zbog ubistva sarajevskih policajca

Nebojša Tomašević
Žižan uhapšen zbog ubistva sarajevskih policajca

SARAJEVO - Marko Trifković zvani Žižan iz Pala uhapšen je zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Kako je saopšteno iz Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu njega su po njihovom nalogu uhapsili pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

- Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni će biti predat u nadležnost tužilaštva -  rekla je portparol Kantonalnog tužilaštva Sarajevo Azra Bavčić ne navodeći druge detalje.

Prema nezvaničnim informacijama sumnja se da je Žižan zločin počinio zajdno sa Aleksandrom Macanom i Savom Marinkovićem koji  se nalazi u Njemačkoj, gdje je zbog trgovine droge pritvoren do 2024. godine.

Trifković je poznat po krivičnim djelima i kao pripadnik atomafije, a zbog sumnje da je učestovao u ovom zločinu privođen je i ranije.

On je bio jedan je od osumnjičenih u predmetu "Volan" u kome je optužena kriminalna grupa od 27 članova kojoj je na teret stavljen organizovani kriminal i krađe automobila.

Policajci Adis Šehović i Davor Vujinović ubijeni su 26. oktobra 2018. godine u sarajevskom naselju Alipašino polje.   Na njih su dok su se vozili policijskim automobilom, pucali iz automatskog oružja kradljivci vozila.  Ubice su na parkingu u Geteovoj ulici pokušavali ukrasti “golf 6” hrvatskih registarskih oznaka.

Šehović je preminuo na licu mjesta, dok je Vujinović od posljedica ranjavanja preminuo u bolnici.

Macan je  uhapšen krajem prošle godine zbog sumnje da je počinio ovaj zločin, a on se  predao nakon što je bio u bjekstvu duže od mjesec. Za Macanom je bila raspisana i crvena Interpolova potjernica. Nakon predaje, Macan je prebačen u Tužilaštvo Kantona Sarajevo, a s obzirom na raspisanu potjernicu njemu je automatski određen jednomjesečni pritvor.

SIPA je tada saopštila je da je uhapšeno lice sa Interpolove potjernice, u vezi sa predmetom koji se odnosi na otkrivanje počinilaca ubistva policijaca u Sarajevu u oktobru 2018. Prema nepotvrđenim informaciama Macan  je nekoliko mjeseci boravio u Španiji, a navodno je njegov DNK trag nađen na mjestu zločina što ga je povezalo sa ubistvom.

Zbog ubistva policajaca do sada je saslušano oko 300 osoba među kojima je najviše onih poznatih po krađama vozila.

Zbog ovog zločina je, između ostalih ispitan i poznati osuđivani kriminalac Darko Elez, a hapšeni su Miloš Obradov i Srećko Trifković, koji su se nakon devet mjeseci provedenih iza rešetaka pušteni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana