Ko su uhapšeni u akciji "Fjudžitiv" i šta je sve pronađeno tokom pretresa

Jasmina Salopek
Ko su uhapšeni u akciji "Fjudžitiv" i šta je sve pronađeno tokom pretresa

GRADIŠKA – Otac i sin Saša (47) i Srđan Rađević (22), Dragan Popovac (52) i Stefan Trninić (29), svi iz Gradiške, te Bojan Čučak (32) iz Banjaluke i Vlatko Blažević (47) iz Travnika uhapšeni su u akciji "Fjudžitiv" zbog sumnje da su počinili krivična djela zloupotrebe opojnih droga.

Iz Policijske uprave Gradiška saopštili su, navodeći inicijale osumnjičenih, da je policija u okviru akcije pretresla 11 lokacija na području Gradiške, Banja Luke i Travnika.

- Službenici Policijske uprave Gradiška nadzorom Okružnog tužilaštva Banjaluka realizovali su akciju koja je usmjerena na otkrivanje i sprečavanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga – saopšteno je iz policije.

Dodaju da je tom prilikom pronađena i oduzeta određena količina opojne droge, novac, mobilni telefoni i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

- Uhapšene sumnjičimo da su tokom 2020, 2021. i 2022. godine bavili neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga. Nakon kriminalističke obrade, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i omogućavanje uživanja opojnih droga lica će biti predata Okružnom tužilaštvu na dalje postupanje.

Akciju sprovode pripadnici Policijske uprave Gradiška, pod nadzorom Okružnog  tužilaštva Banjaluka u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske, PU Banjaluka, Žandarmerije i MUP-a Srednjebosanskog kantona.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana