Zvornik: Budući pravnici imaće priliku za studentsku praksu u gradskoj upravi

Srna
Foto: Srna

ZVORNIK - Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović i dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Goran Marković potpisali su danas memorandum o razumijevanju i saradnji, čiji se primarni dio odnosi na pružanje mogućnosti studentima da prođu studentsku praksu u Gradskoj upravi i javnim preduzećima u tom gradu.

Memorandum je potpisan s ciljem uspostavljanja i razvoja saradnje Pravnog fakulteta i Gradske uprave, koja će se ogledati u sprovođenju aktivnosti obrazovnog, stručnog i istraživačkog karaktera, kao i u pružanju podrške i davanju doprinosa razvoju Zvornika.

Ivanović je, nakon potpisivanja memoranduma, izjavio novinarima u Zvorniku da potokol podrazumijeva da studenti iz grada Zvornika koji studiraju na Pravnom fakultetu tokom studija mogu da obavljaju praktičnu nastavu u jedinici lokalne samouprave svog grada, kao i gradskim javnim ustanovama.

On je rekao da će studenti, osim teorijskog, ostvariti i praktično znanje i biti kvalitetan kadar na tržištu rada.

Marković je istakao da je Zvornik vrlo važna jedinica lokalne samouprave za razvoj ovog dijela Republike Srpske i uopšte ostanka mladih, zbog čega je potpisivanje ovog sporazuma vrlo značajno.

„Želimo da na ovaj način pružimo ruku saradnje Gradskoj upravi i da kao Pravni fakultet pomognemo u onoj mjeri u kojoj grad ocijeni da je to potrebno - davanjem pravnih savjeta, pravne ekspertize i saradnjom u svim onim segmentima od zajedničkog interesa“, rekao je Marković.

Na sastanku je zaključeno da je grad Zvornik različitim mjerama podsticao mlade da ostanu i privređuju u svom gradu, što će i dalje biti strateški cilj.

Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu trenutno studira oko 50 mladih iz Zvornika.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana