Zvaničnici Srpske uputili telegrame saučešća povodom smrti Bašića

GS
Zvaničnici Srpske uputili telegrame saučešća povodom smrti Bašića

BANjALUKA – Zvaničnici Srpske uputili telegrame saučešća povodom smrti načelnika Sektora kriminalističke policije prijedorske Policijske uprave Radenka Bašić koji je ubijen jutros iz vatrenog oružja u prijedorskom naselju Pećani.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je da tragični odlazak načelnika Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Prijedor Radenka Bašića predstavlja nenadoknadiv gubitak, jer je bio policajac i čovjek za primjer.

Višković je u svoje i u ime Vlade Republike Srpske porodici Bašić uputio najdublje izraze saučešća zbog tragičnog gubitka, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

"Tragični odlazak Radenka Bašića predstavlja ogroman i nenadoknadiv gubitak za vas – njegove najbliže, ali i za njegov Prijedor – grad koji je štitio i čuvao, predano obavljajući odgovorne policijske zadatke", naveo je Višković.

Premijer Srpske je naglasio da je Bašić bio policajac i čovjek za primjer, posvećen svojoj porodici i poslu koji je neizmjerno volio", naveo je Višković.

Smrt Radenka Bašića nenadoknadiv gubitak za Policiju Srpske

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je telegram saučešća porodici načelnika Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Prijedor Radenka Bašića ističući da je njegova smrt nenadoknadiv gubitak za Policiju Republike Srpske.

Cvijanovićeva je u telegramu saučešća istakla da je sa dubokom žalošću i zaprepaštenjem primila vijest o tragičnoj pogibiji Bašića, saopšteno je iz Biroa za odnose sa javnošću predsjednika Republike.

"Njegova tragična smrt je nenadoknadiv gubitak za vas, porodicu, prijatelje, Policijsku upravu Prijedor i Policiju Republike Srpske. Osuđujem svaki vid nasilja i uvjerena sam da će počinioci ovog ubistva biti brzo izvedeni pred lice pravde. U ime građana Republike Srpske i u svoje ime, upućujem vam izraze najdubljeg saučešća", navela je Cvijanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana