Zvaničnici Srpske čestitali Pesah

GS
Zvaničnici Srpske čestitali Pesah

BANjALUKA – Zvaničnici Srpske čestitali su svim jevrejskim opštinama i svim Jevrejima u Republici Srpskoj veliki praznik Pesah.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je sa željom da ovaj veliki praznik nade i vjere u bolji život provedu u miru, radosti i blagostanju.

Neka ovaj veliki praznik nade i vjere u bolji život unese radost u srca onih koji ga slave i iznova podsjeti na snagu zajedništva, međusobnog uvažavanja, tolerancije i poštovanja navela je Cvijanović u čestitki.

Vjernicima je poželjela da okupljeni vjerom, praznične dane Pesaha proslave u duhovnoj radosti i u krugu najbližih.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković čestitao je Pesah svim Jevrejima i jevrejskim opštinama u Republici Srpskoj i BiH.

"Neka nas praznik oslobođenja jevrejskog naroda iz egipatskog ropstva podsjeti na važnost očuvanja duha tolerancije, međusobnog razumijevanja i uzajamnog uvažavanja svih naroda koji zajedno grade budućnost u Republici Srpskoj", naveo je Višković u čestitki.

Višković je vjernicima poželio da praznično slavlje podijele sa najbližima u miru i dobrom raspoloženju.

Veliki praznik Pesah čestitao je i  Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija.

"U ime Savjeta ministara i u svoje lično ime, Vama i svim Jevrejima u BiH upućujem čestitke povodom velikog praznika Pesaha.

Želim Vam da Pesah, praznik nade i oslobođenja, proslavite u dobrom zdravlju sreći i duhovnom miru sa svojim bližnjima, prijateljima i komšijama", navodi se u čestitki predsjedavajućeg Tegeltije.

Vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za vjere Dragan Davidović čestitao je praznik Pesah svim Jevrejima i jevrejskim opštinama u Srpskoj i BiH.

"Najljepše čestitke povodom Pesaha upućujem vam u ime Republičkog sekretarijata za vjere i u svoje lično ime, sa željom da praznik provedete u miru i blagostanju okruženi porodicom i dragim prijateljima", navodi se u čestitki.

Neka veličanstveni praznik slobode, ističe se u čestitki, koji slavi izbavljenje jevrejskog naroda iz egipatskog ropstva, bude putokaz za preporod našeg društva u kome ćemo više cijeniti jedni druge i zalagati se za bolji život svakog čovjeka.

Pesah je jevrejski praznik kojim se obilježava izlazak Jevreja iz egipatskog ropstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana