Čestitke zvaničnika iz RS: Bajramski dani da budu vrijeme jačanja istinskih ljudskih vrijednosti

GS
Čestitke zvaničnika iz RS: Bajramski dani da budu vrijeme jačanja istinskih ljudskih vrijednosti

BANjALUKA- Zvaničnici Srpske čestitali su danas predstojeći Kurban bajram vjernicima islamske vjeroispovijesti.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je  Kurban bajram poglavaru Islamske zajednice u BiH Huseinu Kavazoviću, muftiji banjalučkom Nusretu Abdibegoviću i vjernicima islamske vjeroispovijesti u Srpskoj i BiH sa željom da praznik provedu u radosti, miru i blagostanju.

"Povodom nastupajućeg Kurban bajrama, vama i vjernicima islamske vjeroispovijesti u Republici Srpskoj i BiH, upućujem iskrene čestitke, sa željom da praznik žrtve, ljubavi i brige za bližnje, proslavite u radosti, miru i blagostanju sa porodicama i prijateljima", saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske.

Ona je poželjela da predstojeći bajramski dani budu vrijeme jačanja istinskih ljudskih vrijednosti i svijesti o važnosti međusobnog uvažavanja, razumijevanja i tolerancije.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je Kurban-bajram poglavaru Islamske zajednice u BiH Huseinu Kavazoviću i svim građanima islamske vjeroispovijesti u Srpskoj i BiH uz želju da praznično slavlje protekne u miru i dobrom raspoloženju.

"Neka ovaj veliki praznik solidarnosti i humanosti bude naše nadahnuće da i u vremenu pred nama njegujemo kulturno nasljeđe svih naroda na ovom prostoru i da zajedno stvaramo budućnost u kojoj će naše razlike biti naše bogatstvo", naveo je Čubrilović u čestiti, uz poruku "Neka je plemeniti Bajram blagoslovljen!".

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković čestitao je danas Kurban-bajram poglavaru Islamske zajednice u BiH Huseinu Kavazoviću, muftijama, imamima i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u BiH sa željom da prazničnu radost podijele sa porodicom i prijateljima.

"Neka nas veliki praznik plemenitog darivanja i brige o drugima podsjeti na važnost međusobnog uvažavanja i tolerancije", navodi Višković u čestitki.

Višković je istakao da samo oslonjeni jedni na druge možemo savladati sve izazove današnjice i graditi bolji život za sve građane, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Vlade Srpske.

"Neka je plemeniti Bajram blagoslovljen!", piše u čestitki islamskim vjernicima.

Vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za vjere Dragan Davidović čestitao je danas Kurban-bajram poglavaru Islamske zajednice u BiH Huseinu Kavazoviću, muftijama, imamima i svim građanima islamske vjeroispovijesti u Republici Srpskoj i BiH, sa željom da praznično slavlje protekne u radosti i blagostanju.
"Neka bajramske poruke mira, plemenitosti i solidarnosti budu naš podsjetnik da čuvamo tradiciju i običaje", naveo je Davidović.

On je istakao da je neophodno njegovati međuvjersku i međunacionalnu saradnju i zajedno graditi društvo povjerenja poštujući dostojanstvo svakog čovjeka.

"Neka je plemeniti Bajram blagoslovljen!", poručeno je u čestitki Republičkog sekretarijata za vjere.

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija uputio je, povodom predstojećeg Kurban-bajrama, čestitku poglavaru Islamske zajednice u BiH Huseinu Kavazoviću i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u BiH.

-U ime Savjeta ministara i u svoje ime upućujem Vam iskrene čestitke povodom nastupajućeg Kurban-bajrama, sa željom da praznik provedete u zdravlju, miru, blagostanju i porodičnoj sreći - navodi se u čestitki predsjedavajućeg Savjeta ministara.

Tegeltija je poželio da praznik bude proslavljen u duhu međusobnog poštovanja i solidarnosti u dobrom zdravlju sa porodicama i prijateljima, te da praznični dani donesu radost i mir.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović, predsjedavajući Doma naroda Nikola Špirić i zamjenik predsjedavajućeg ovog doma Dragan Čović čestitali su Kurban bajram poglavaru Islamske zajednice u BiH Huseinu Kavazoviću, muftijama, imamima i svim islamskim vjernicima u BiH.
Radmanović je naveo da je Kurban bajram praznik milosrđa, solidarnosti i darovanja i poželio vjernicima da ga provedu u miru, zdravlju i porodičnoj sreći.

"Nadam se da će ovaj veliki praznik, u skladu sa tradicionalnom simbolikom, biti još jedna prilika nama u BiH, ali i u cijelom svijetu, da jače razvijamo odnose mira, uvažavanja i tolerancije", naveo je Radmanović u čestitki.

Špirić je u čestitki poželio islamskim vjernicima da im Kurban bajram donese mir, sreću i blagostanje i da ga provedu u zdravlju sa rodbinom, prijateljima i komšijama.

Čović je poželio da Bajram donese obilje blagoslova, mira i ljubavi.

Muslimani u BiH proslaviće sutra prvi dan Kurban bajrama - jednog od dva velika vjerska praznika koji proslavljaju muslimani širom svijeta. Kurban bajram karakteriše prinošenje žrtve - meso životinje dijeli se na tri dijela - porodica zadržava jednu trećinu, drugu daju rodbini, prijateljima i komšijama, a treća se daje siromašnima i ugroženima. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana