Zvaničnici Srpske čestitali pripadnicima MUP-a krsnu slavu

Srna
Zvaničnici Srpske čestitali pripadnicima MUP-a krsnu slavu

BANjALUKA - Zvaničnici Srpske čestitali su krsnu slavu, Svetog arhangela Mihaila, pripadnicima Ministarstva unutrašnjnih poslova Republike Srpske.

Zvaničnici Srpske čestitali krsnu slavu pripadnicima MUP-a

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je čestitku povodom Sabora Svetog arhangela Mihaila - krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske, uz uvjerenje da će pripadnici ovog ministarstva i ubuduće ostvarivati još značajnije rezultate u korist mira i bezbjednosti svih građana.

“U ime Vlade Republike Srpske i u svoje ime, vama i svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova najsrdačnije čestitam krsnu slavu MUP-a Sabor Svetog Arhangela Mihaila, sa željom da nastavite profesionalno, odgovorno i predano da izvršavate svoje zadatke”, istakao je Višković u čestitki upućenoj ministru unutrašnjih poslova Draganu Lukaču i direktoru policije Siniši Kostreševiću.

Višković je napomenuo da je obilježavanje krsne slave prilika da se sa ponosom i poštovanjem oda počast svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova koji su u odbrambeno-otadžbinskom ratu položili svoje živote za odbranu Republike Srpske, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

“Uvjeren da ćete i u narednom periodu ostvarivati još značajnije rezultate u korist mira, lične i imovinske bezbjednosti svih građana, još jednom vam želim srećnu krsnu slavu, te mnogo lične i porodične sreće”, navodi Višković.

U Banjaluci će danas biti održana centralna svečanost povodom obilježavanja slave MUP Republike Srpske - Sabora Svetog arhangela Mihaila.

Cvijanović: MUP - dio identiteta Srpske

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je krsnu slavu Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske - Sabor Svetog arhangela Mihaila, ističući da je MUP dio identiteta Srpske i da pripadnici policije predstavljaju snažan segment bezbjednosti, stabilnosti i vladavine prava, na ponos i čast građana.

Cvijanovićeva je čestitku uputila ministru unutrašnjih poslova Draganu Lukaču, direktoru Policije Siniši Kostreševiću i svim pripadnicima MUP-a, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Srpske.

Ona je navela da je za Republiku Srpsku izuzetno važno da ima profesionalnu, odgovornu i modernu policijsku strukturu koja može da odgovori potrebama građana i zajednice, kao i brojnim kompleksnim izazovima današnjice.

“Kao neraskidivi i sastavni dio identiteta Republike Srpske, pripadnici policije predstavljaju snažan segment bezbjednosti, stabilnosti i vladavine prava, na ponos i čast građana Republike Srpske”, istakla je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da je obilježavanje krsne slave prilika da se sa posebnim pijetetom prisjetimo svih stradalih pripadnika policije u odbrambeno-otadžbinskom ratu, koji su svoje život ugradili u temelje Republike Srpske.

“U uvjerenju da ćete i u budućnosti biti snažni čuvari mira, reda i stabilnosti, još jednom vam čestitam slavu i želim mnogo uspjeha na profesionalnom i ličnom planu”, navela je Cvijanovićeva u čestitki.

Tegeltija: MUP Srpske je garant mira i stabilnosti

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija uputio je čestitke ministru unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganu Lukaču, direktoru Policije Republike Srpske Siniši Kostreševiću i svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske povodom krsne slave, Sabora Svetog arhangela Mihaila.

“Od svog nastanka, MUP Republike Srpske garant je mira i stabilnosti Republike Srpske i svih njenih građana”, istakao je Tegeltija.

Predsjedavajući Savjeta ministara naglasio je da svakodnevno vršeći savjesno i časno svoju dužnost, suočavajući se sa brojnim izazovima, a posebno u vremenu koje je obilježila pandemija virusa korona, pripadnici MUP-a Srpske pokazali su visok stepen profesionalnosti stekavši povjerenje i poštovanje svih građana, kao drugih policijskih agencija, saopšteno je iz Kabineta predsjedavajućeg Savjeta ministara.

“Sa željom da i u narednom periodu nastavite da unapređujete znanja i vještine kako bi našim građanima omogućili stabilno i bezbjedno okruženje za sve građane Republike Srpske čestitam vam krsnu slavu - Sabor Svetog arhangela Mihaila”, navodi se u čestitki predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske proslavlja danas krsnu slavu - Sabor Svetog arhangela Mihaila.

Lukač čestitao slavu svim pripadnicima MUP-a

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač čestitao je krsnu slavu Sabor Svetog arhagela Mihaila svim pripadnicima Ministarstva, sa željom da svake godine slavu dočekuju u miru.

“Danas obilježavamo slavu MUP-a. Mnogi naši pripadnici danas krsnu slavu obilježavaju radno i svima želim da ovaj veliki dan provedu u miru i da tako dočekaju i svaki naredni”, rekao je Lukač novinarima nakon polaganja vijenaca kod centralnog spomen-obilježja poginulim pripadnicima MUP-a u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Parastos poginulim pripadnicima MUP-a, te lomljenje slavskog kolača i osveštanje žita upriličeno je u Spomen-crkvi Svetog arhangela Mihaila u Centru za obuku MUP-a Srpske u naselju Zalužani.

Obilježavanje krsne slave MUP-a biće završeno večeras tradicionalnim koncertom Policijskog orkestra u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci.

Čubrilović: Ministarstvo važan element stabilnosti Srpske i BiH

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je danas u Banjaluci da je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske važan element stabilnosti ne samo Republike Srpske nego i cijele BiH, te izrazio nadu da će na tom putu ostati i opstati u budućnosti.

Čubrilović je resornom ministru Draganu Lukaču, direktoru Policije Srpske Siniši Kostreševiću i svim pripadnicima MUP-a Srpske čestitao krsnu slavu Sabor Svetog arhangela Mihaila, te istakao značaj obilježavanja ovog datuma.

“Ovo je dan kada pominjemo sve pripadnike MUP-a koji su dali život da bismo mi danas u miru mogli da obilježavamo važne datume za naš narod”, rekao je Čubrilović novinarima u Banjaluci.

Kod centralnog spomen-obilježja poginulim pripadnicima MUP-a Republika Srpske u Banjaluci danas su u okviru obilježavanja krsne slave MUP-a Sabora Svetog arhangela Mihaila - Aranđelovdana položeni vijenci.

Vijence su položili predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, predsjednik Vlade Radovan Višković, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač i direktor Policije Siniša Kostrešević, kao i izaslanik srpskog člana Predsjedništva BiH Boško Tomić.

Parastos njihovim poginulim pripadnicima, lomljenje slavskog kolača i osveštanje žita upriličeno je u Spomen-crkvi Svetog arhangela Mihaila u Centru za obuku MUP-a Srpske u Zalužanima.

Obilježavanje će biti završeno večeras tradicionalnim koncertom Policijskog orkestra, kojem će prisustvovati i premijer Višković. 

Đokić: MUP čuva vladavinu prava i demokratije

Predsjednik SP-a Petar Đokić istakao je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske stub očuvanja vladavine prava, demokratije i Republike Srpske na ovim prostorima.

Čestitajući krsnu slavu MUP-a - Sabor Svetog arhangela Mihajla, Đokić je naglasio da je MUP garant bezbjednosti svakog građanina Republike Srpske, te da je uvijek bio na visini svog zadatka.

“MUP je stub borbe naše države i društva za zdravlje i napredak svih građana, naročito u ovim smutnim vremenima, kada se svakodnevno borimo sa mnogim izazovima”, poručio je Đokić.

On kaže da su pred pripadnicima MUP-a svakodnevno teški zadaci, ali da je siguran da će oni svojim posvećenim radom, kao i do sada, uspješno riješiti svaki od njih.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana