Zvaničnici Srpske čestitali 8. mart, evo šta su poručili ženama

Tanjug
Zvaničnici Srpske čestitali 8. mart, evo šta su poručili ženama

BANjALUKA – Širom svijeta danas obilježavaju Međunarodni dan žena, kao dio borbe za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca.

Čestitke su ovim povodom uputili i zvaničnici Srpske.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u  čestitki povodom 8. marta i poručio da žene kao stub porodice, društva i institucija predstavljaju veliku snagu i potencijal za razvoj u svim sferama.

-Žene obavljaju brojne odgovorne, profesionalne funkcije, a zahvaljujući njihovim inicijativama pokrenuti su mnogi pozitivni procesi - navodi se u čestitki.

Dodik je naglasio da će institucije Republike Srpske nastaviti da se zalažu i bore da položaj žena u svim segmentima života bude još kvalitetniji, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Srpske.

-Izražavajući svoje poštovanje svim damama želim dobro zdravlje, te uspjeh na ličnom i profesionalnom polju - ističe predsjednik Srpske u osmomartovskoj čestitki.

I predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković čestitao je 8. mart - Međunarodni dan žena, te poručio da je nemjerljiv doprinos koji žene daju u stabilnosti i napretku društva.

-Majkama, suprugama, sestrama i svim ulogama koje zauzimaju u našim srcima, čestitam 8. mart, sa željom da ovaj datum bude kruna naše cjelogodišnje, kao i cjeloživotne posvećenosti poboljšanju njihovog položaja u društvu - naveo je Višković u čestitki.

On je istakao da je zalaganje i rad žena, zajedno sa majčinstvom kao jednom od najvrednijih kategorija, predstavlja najveće bogatstvo koje je potrebno još više njegovati i unapređivati.

-Svjedoci smo hrabrosti žena i njihove uloge u očuvanju Republike Srpske, kako kroz istitucije, tako i kroz porodicu, na čemu im dugujemo ogromnu zahvalnost - zaključio je Višković.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić u čestitki povodom 8. marta istakao je da su žene oličenje hrabrosti, snage i požrtvovanosti, te stub porodice i društva.

- Naša je obaveza da radimo na njihovom osnaživanju, jer sa jakim ženama Republika Srpska je jača, stabilnija i prosperitetnija. Bez uspješnih žena nema ni ekonomskog napretka, koji je veoma važan za svako društvo i državu - naglasio je Stevandić u čestitki upućenoj svim ženama.

Stevandić je dodao da će Narodna skupština Republike Srpske nastaviti da unapređuje zakonodavni okvir radi poboljšanja položaja žena u svim sferama javnog i privatnog života.

-Želimo da povećamo broj žena na rukovodećim pozicijama, uz sistemsku afirmaciju i dosljednu primjenu prava žena i čvrstu borbu protiv nasilja nad njima - naveo je Stevandić.

Predsjednik parlamenta Republike Srpske izrazio je zahvalnost svim ženama koje su, kako je naveo, dale nemjerljiv doprinos u izgradnji Republike Srpske i razvoju tolerantnijeg i boljeg društva.

-Ne samo na ovaj praznik, već svaki dan treba da odajemo priznanje i poštovanje svim ženama zbog njihove uloge u društvu -  istakao je Stevandić.

Stevandić je svim ženama poželio mir, zdravlje i sreću, te da im ovaj praznik donese porodični i profesionalni uspjeh.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana