Zvaničnici Republike Srpske i BiH čestitali Božić

Srna
Zvaničnici Republike Srpske i BiH čestitali Božić

BANjALUKA, SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija čestitao je predstojeći Božić Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Porfiriju, arhijerejima, sveštenstvu, monaštvu i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti, uz želju da najradosniji hrišćanski praznik proslave u zdravlju, miru i radosti.


“U ime Savjeta ministara i svoje lično ime, upućujem iskrene čestitke povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika - Rođenja Gospoda Isusa
Hrista, kao i nastupajuće pravoslavne Nove godine, uz iskrene želje da praznike proslavite u zdravlju, miru i radosti, u duhu zajedništva i solidarnosti sa svima. Pozdravljam vas radosnim hrišćanskim pozdravom: Mir Božji, Hristos se rodi!”, naveo je Tegeltija.

On je u čestitki poželio da Nova godina bude srećnija i uspješnija od prethodne.

Đokić: Božić praznik radovanja, rađanja, života i stvaranja

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić u čestitki Svetom arhijerejskom sinodu Srpske pravoslavne crkve, mitropolitima, episkopima, sveštenstvu, monaštvu i svim pravoslavnim vjernicima koji praznuju po julijanskom kalendaru istakao je da je Božić praznik radovanja, rađanja, života i stvaranja.
“Neka nam ovaj veliki hrišćanski praznik svima bude podstrek za stvaranje dobrih djela, kako bismo izgradili bolju budućnost i život u miru, slobodi, građanskoj solidarnosti, vjeri i društvenom blagostanju. Želim da Božić svi zajedno dočekamo u miru i zdravlju, u skladu sa svojim narodnim i vjerskim običajima i tradicijom”, naveo je Đokić, koji je i ministar energetike i rudarstva Republike Srpske.

Đokić je poželio da bude što manje bolesti, suza i tuge, a što više radosti i veselja među ljudima.

“Radost rođenja Hristovog neka nas sve ujedini, a topli miris naših domova podsjeti na istinski značaj porodične sreće kao najvažnijeg oslonca svakog od nas. Neka Vitlejemska zvijezda, kao vijesnik ljudskog spasenja, i našem narodu donese poruku sloge i radosti. Neka dragi Bog svim ljudima dobre volje podari svako dobro, zdravlja i sreće. Hristos se rodi! Vaistinu se rodi!”, istakao je Đokić.
Šarović: Božić svima da donese mir, sreću i nadu

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović čestitao je Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Porfiriju, mitropolitima, episkopima, sveštenstvu i monaštvu Srpske pravoslavne crkve i vjernicima praznik Hristovog rođenja - Božić, sa željom da svima donese mir, sreću i nadu da će vrijeme koje dolazi biti obilježeno istinskim hrišćanskim vrijednostima.
“Neka nam ovaj sveti praznik rađanja novog života osvijetli dušu i podsjeti nas na najvažniju moć - moć čistog srca, pravdoljublja i istinske vjere”, poručio je Šarović.

On je istakao da je Božić praznik koji sa sobom nosi posebnu duhovnu poruku, koja podsjeća koliko je važno da ljudi slijede Hristov časni put, popločan čvrstim hrišćanskim vrlinama.

Samo taj put Hristove istine, ljubavi i mudrosti garant je opstanka, napretka i budućnosti, nasuprot strahu, lutanju i izgubljenim ljudskim vrijednostima, naveo je on.

“Čuvajmo jedni druge, posebno svoje porodice i uvijek, a posebno danas podijelimo sa svojim najmilijim ono najbolje i najljepše u nama”, poručio je Šarović, uz drevni vitlejemski pozdrav radosti i mira: “Mir Božiji, Hristos se rodi!”.

Borenović: Ljubav, mir i briga za bližnjega neka budu misli vodilje

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović uputio je čestitku povodom Božića Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, sveštenstvu i pravoslavnim vjernicima sa željom da ljubav i mir, te briga za bližnjega budu misli koje će ih voditi tokom cijele godine.
“Praznik rođenja Hristovog govori nam o životu u slozi jednih sa drugima i to, u skladu sa riječima svetog apostola Pavla: žPodnoseći jedni druge i opraštajući jedni drugimaž. Želim da blagosloveni porodičnom i ličnom srećom dočekate najradosniji hrišćanski praznik u dobrom zdravlju, radosti i duhovnom miru”, poručio je Borenović.

Borenović, koji je božićnoj liturgiji prisustvovao jutros u Crkvi Svetih apostola Petra i Pavla u rodnom Sanskom Mostu, istakao je da nikada, a posebno u praznično vrijeme, ne smijemo zaboraviti nažalost malobrojni srpski narod u Federaciji BiH /FBiH/ kojem treba podrška iz Republike Srpske, saopšteno je iz PDP-a.

“Svim pravoslavnim vjernicima u Republici Srpskoj i FBiH, našoj braći u Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj, našem narodu u rasijanju te svima koji širom svijeta danas slave Božić, upućujem najiskrenije čestitke uz tradicionalni pozdrav -žMir Božji, Hristos se rodiž”, poručio je Borenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana